Ässät sopimukseen jenkkisentterin kanssa

LIIGA / Uutinen
SM-liigan viime kauden jumbojoukkue Porin Ässät on tehnyt ensimmäisen ulkomaalaishankintansa, kun joukkueen vahvuuteen liittyy lähinnä ECHL:ssä ammattilaisurallaan pelannut jenkkisentteri Derek Damon.

Mainen yliopistossa neljä vuotta opiskellut ja pelannut Derek Damon siirtyy kahden ECHL:ssä sekä osin AHL:ssä viettämänsä kauden jälkeen Eurooppaan. Miehen uutena osoitteena on jo pitkään ulkomaalaispelaajia markkinoilta haravoinut Porin Ässät.

Kaksi viime kautta 27-vuotias keskushyökkääjä pelasi Florida Everbladesin riveissä ECHL-liigaa. 107 runkosarjaottelussa Damon kasasi tehot 45+78. Miehen vyöltä löytyy myös 18 ottelun verran AHL-kokemusta Lowell Lock Monstersin ja Albany River Ratsin joukkueista.

– Damon kuului Florida Panthersin organisaatioon kahden kauden ajan. Hänet sidottiin kahden suunnan sopimuksella, jolloin hän ei pystynyt siirtymään mihinkään muuhun AHL-joukkueeseen, vaikka taidot olisivat siihen sarjaan riittäeetkin, kertoilee Ässien hallituksen jäsen Kari Takko miehen taustoista.

– Kaikki pelaajasta saamamme taustatieto oli positiivista. Derek on selkeä kahden suunnan sentteri. Hän on enemmän syöttelevä ja peliä rakentava hyökkääjä, mutta oppi myös yliopistovuosinaan vahvan puolustussuunnan pelaamisen. Damon on AHL-pelaaja, joka pelaajapolitiikan vuoksi joutui pelaamaan ECHL-liigaa.

Damon matkaa Suomeen ensi viikon aikana ja liittyy sitä myöten porilaisjoukkueen yhteensä 29 sopimuspelaajaa käsittävään harjoitusvahvuuteen. Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäen mukaan seura jatkaa aktiivisesti pelaajamarkkinoiden haravoimista myös jatkossa.

– Damon on taitava pelaaja ja kova tekemään töitä. Hän pelaa tehokkaasti hyökkäyssuuntaan ja puolustaa hyvin. Ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus on nyt kiinnitetty ja jatkamme muutaman muun hankinnan työstämistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle