KOOVEE katkaisi Kiekko-Vantaan voittoputken, FPS haki vieraspisteet Kajaanista

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Jarno Hietanen
Kolmen ottelun kierroksella Kiekko-Vantaan neljän ottelun voittoputki meni poikki KOOVEEtä vastaan. FPS kairasi vahvan esityksen jälkeen vieraspisteet Hokista. Peliitat puolusti voiton kotonaan.

FPS:ltä komea ryöstöretki Kajaaniin

FPS haki tärkeät vieraspisteet kaksi maalia iskeneen Santtu Hakasen johdolla. Vain kolmella hyökkäysketjulla pelanneen Hokin kohtaloksi koituivat erikoistilanteet.

Hokki aloitti pelin hermostuneesti, eikä saanut sitä kulkemaan kunnolla oikein missään vaiheessa. Jo avauserässä se joutui selviämään neljästä rangaistuksesta, joista viimeisestä forssalaiset rankaisivat.

Toisessa erässä FPS:n viisikkopelaaminen osoitti toimivuutensa. Topi Hägg ja Santtu Hakanen onnistuivat viiden minuutin välein. Häggin maali oli seurausta ankarasta, kontrolloidusta hyökkäyskuvioinnista, Hakasen viimeistely oli tarkka rannelaukaus B-pisteen kaarelta.

Samu Pyykkönen toi Hokin peliin mukaan kolmannen erän alussa, ja maali piristi Hokin peliä. Se hyökkäsi aggressiivisesti ja pakotti FPS:n jäähynarvoisiin virheisiin. Sinnikäs yrittäminen ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Tilanteen normalisoituessa iski FPS. Nopeasti rakennettu tilanne päättyi Santtu Hakasen illan toiseen täysosumaan kahdeksan minuuttia ennen loppua.

Virtanen taas vireessä TUTOa vastaan

Heinolassa pelattiin hyvätasoinen Mestis-kamppailu, vaikka ottelussa ei maaleilla mässäilty. Arvokkaat sarjapisteet jäivät isäntien haltuun.

Iltaottelussa Heinolan betonihallin hämyssä kohtasi kaksi karsintaviivan huonommalla puolella olevaa joukkuetta.

Kumpikin joukkue pyrki alusta alkaen toimittamaan kiekkoa suoraviivaisesti siniviivalta kohti maalia ja vastustajan iholla pyrittiin olemaan herkeämättä.

Riku Uusikartanon Mestis-uran avausmaali vei Peliitat 1–0 -johtoon avauserässä. TUTO-maalilla operoinut Jere Huhtamaa oli menettänyt mailansa hetkeä ennen maalia.

Peliitat kasvatti johtoaan toisessa erässä, kun Niklas Virtanen onnistui jälleen maalinteossa TUTOa vastaan. Hyökkääjän maalitili oli auennut viime viikolla Turussa.

Juuri ennen Virtasen 2–0 -maalia turkulaisilla oli paikka tasoittaa ottelu läpiajosta.

Vieraiden kuitti tuli lopulta Aleksi Poikolalta nopeasti. Ottelu jatkui kavennusmaalin jälkeen intensiivisenä ja erittäin fyysisenä, mutta puhtaana. Myös Peliitoille tarjoutui läpiajotilanne alivoimalla, mutta toiselle erätauolle lähdettiin 2–1 -lukemista.

Peliitat oli kolmannessa erässä lähellä kasvattaa johtoaan ylivoimalla, mutta maalivahti Huhtamaa onnistui huikeasti pelastamaan kiekon maaliviivalta.

TUTO haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta maaleja ottelussa ei enempää nähty.

Kiekko-Vantaan voittoputki poikki kotihallissa

Vantaalla pelatussa ottelussa oli enemmän tempoa ja liikettä kuin näyttävyyttä. Kummallakin joukkueella oli tilaisuutensa voittaa, mutta KOOVEE oli tekopaikoissa etevämpi. Vantaalaiset törmäsivät toistuvasti Verneri Virtaseen.

Vauhdikkaan, mutta tapahtumiltaan vaisun avauserän kohokohdaksi jäi Tomi Iso-Mustajärven maali ajassa 7.33, kun KOOVEE oli juuri saanut alivoiman selvitetyksi . Verneri Metsänen nappasi helponnäköisesti kiekon siniviivalla ja karkasi puolittaiseen läpiajoon. Kääntö maalin edessä tavoitti tilannetta seuranneen Iso-Mustajärven. Kosketus jäi epäpuhtaaksi, mutta yllättävä veto painui verkkoon.

Erä oli KOOVEEn heiniä muutenkin kuin tuloksellisesti. Isäntien suunnitelmat sortuivat huolimattomuusvirheisiin ja heikkoon avauspeliin.

Toinen erä eteni tasaisesti ja kunnon tekopaikat olivat kortilla. Parhaat tilanteet loi KOOVEE erän jälkipuoliskon ylivoimallaan, mutta ironista kyllä, maalit syntyivät tasaviisikoilla. Ajassa 33.32 Jani Nyman tuikkasi irtokiekon sisään, ja pari minuuttia myöhemmin Juuso Wallin veto viivalta löysi tiensä verkon perukoille.

Kolmas erä oli rikkonainen erikoistilanteiden vuoksi, joita kumpikaan joukkue ei kyennyt hyödyntämään. Janne Seppänen löi loppuniitin pari minuuttia ennen loppua. Tommi Laakson kavennus kävi enää kostona Verneri Virtaselle loistavista torjunnoista.