U20 MM-kisat päiväraportti: Šalé ja Kulich hattutemppuilivat Norjan nurin, superlupaus Celebrini johti Kanadan kymmenen maalin ilotulitusta

MAAJOUKKUE / Kierrosraportti
Kuva © Tiia Mahkonen
Toisen kisapäivän hahmoja olivat loistovireessä ollut slovakkivahti Adam Gajan, hattutemput iskeneet Tšekin Eduard Šalé ja Jiří Kulich sekä viisi tehopistettä takonut Kanadan Macklin Celebrini, jotka johdattivat joukkueensa voittoihin.

Tulikuuma Gajan johdatti Slovakian toiseen voittoon

Sveitsi oli pelin päällä Slovakiaa vastaan, mutta Slovakian maalivahti Adam Gajan oli joukkueelle murtamaton muuri. Sitkeästi taistellut Slovakia nappasikin turnauksen toisen voittonsa lopulta 3−0-lukemin

Sveitsi pelasi vahvan ottelun päivän avanneessa kamppailussa Slovakiaa vastaan. Kova yrittäminen ei kuitenkaan tuonut minkäänlaista palkintoa, vaan Slovakian maalilla ilmiömäisen pelin pelannut Adam Gajan ryösti pisteet alppimaan edustajilta. Slovakkivahti pysäytti ottelussa 36 kiekkoa ja oli joukkueensa 3−0-voiton takuumies.

Gajan oli näkyvässä roolissa varsinkin avauserässä, jossa venyi Sveitsin hallitessa 14 kertaa kiekon tielle. Slovakia pääsi erätauolle myös johdossa, kun Samuel Honzek iski erän ainokaisen maalin hieman ennen puoliväliä.

Toisessakin erässä Gajanin torjuntoja kysyttiin, mutta Slovakiallakin oli omat tilaisuutensa lisätä johtoa. Paras paikka oli Honzekilla, joka pääsi yrittämään rangaistuslaukauksesta toista osumaa, mutta ei saanut kiekkoa sveitsiläisvahti Alessio Beglierin selän taakse.

Sveitsi haki raivokkaasti tasoitusta myös päätöserässä, mutta ei löytänyt keinoja ohittaa kerta toisensa jälkeen kiekon tielle ehtinyttä Gajania. Uhkapeli ilman maalivahtiakaan ei tuonut sveitsiläisille toivottua tulosta, vaan avauspelissäkin osuneet Peter Repčík ja Servác Petrovský viimeistelivät tyhjään maaliin 3−0-loppulukemat.

Tšekki antoi kylmää kyytiä Norjalle

Norja pysyi sinnikkäällä taistelulla avauserän Tšekin kyydissä, mutta toisessa erässä Tšekki karkasi ja takoi taululle lopulta murskaavat 8−1-lukemat.

Tiistain Yhdysvallat-pelin tapaan Norja oli pirteä ottelun avauserässä ja kolmen ylivoimansa ansiosta sai myös muutamia tilanteita, mutta ei päässyt tolppaa lähemmäs maalintekoa. Tšekki sen sijaan osui maalipuiden väliinkin, kun Jiří Kulich iski kiekon kahdesti verkon perille.

Johannes Løkkeberg nostatti hieman tunnelmaa vielä norjalaisleirissä toisen erän alussa kavennusmaalillaan, mutta nopeasti erä kääntyi Tšekki vastaan Markus Stensrud-kamppailuksi. Norjalaisvahti teki voitavansa venymällä kiekon tielle 18 kertaa, mutta ei mahtanut mitään Aleš Čechin ja kahdesti verkkoa heiluttaneen Eduard Šalén iskemille osumille.

Päätöserän kohokohdiksi nousivat Šalén ja Kulichin viimeistelemät osumat, joilla kaksikko iski turnauksen ensimmäiset hattutemput täyteen. Heidän lisäkseen erässä osui Matyáš Šapovaliv, joten loppunumerot ottelussa olivat selvät 8−1.

Kanadalta kymmenen maalin tyrmäys − Latvia jatkaa nollakerhossa

Kanada katkaisi Latvian selkärangan jo avauserässä ja eteni vaivattomasti selvään 10−0-voittoon. Ottelun näkyvimpiä hahmoja oli viiden tehopisteen iltaa viettänyt Macklin Celebrini.

Kanadan ja Latvian kamppailussa avausvitonen mentiin hieman hapuillen, mutta sen jälkeen Kanada laittoi pelin nopeasti pakettiin. Conor Geekie ja Brayden Yager osuivat parin minuutin välein iskien taululle tilanteeksi 2−0 pelikellon näyttäessä aikaa 7.11. Noiden osumien myötä Latvian selkäranka notkahti.

Kanada pääsi näyttämään kahdessa jälkimmäisessä erässä hyökkäystaitojaan ja pyöritteli näyttäviä kuvioita luovuttaneen oloisen Latvian päädyssä. Toisessa erässä vaahteralehtiset heiluttivat maaliverkkoa kolmesti, joista yhden iski Macklin Celebrini. Superlupaus takoi ottelussa kaikkiaan tehot 1+4 ja rakensi useita paikkoja lisäpisteisiinkin.

Päätöserän alussa Kanada järjesti todellisen näytöksen iskemällä neljään minuuttiin neljä osumaa. Valkopaidat takoivat taululle lopulta kaksinumeroiset luvut, kun Matthew Poitras kiskaisi 10−0-loppunumerot.

Kanada sai onnistumisia myös laajalta rintamalta, sillä maalit menivät yhdeksän eri pelaajan nimiin. Ainut kahden maalin pelaaja ottelussa oli ensimmäisessä ja kolmannessa erässä osunut Geekie. Latvia sen sijaan jatkaa turnauksessa vielä ilman pisteitä sekä tehtyjä maaleja.