Mielipide

Vakuuttavasti kohti vääjäämätöntä

LIIGA / Kolumni
5-1 ja 4-0. Ässät on ollut kotiotteluissa Tapparan edellä jokaisella pelin osa-alueella. Mestaruuden ratkaiseva vierasvoitto Hakametsässä on nyt erittäin lähellä.

Ässät otti jälleen vakuuttavan voiton kotiluolassaan. Vierasjoukkue oli pelkkä vastaantulija porilaisten viedessä neljännen finaaliottelun lukemin 4-0. Siinä missä Tappara on joutunut huhkimaan taitojensa ylärajoilla voittojensa eteen Tampereella, on Ässät rullannut vieraiden yli tylysti.

Kolmannen ottelun voitto ratkesi viimeisellä sekunnilla. Katkeran tappion piti olla se, joka katkaisee patapaitojen selkärangan. Sen piti olla se ratkaisu, joka silottaa Tapparan tien Kanada-maljan luokse.

Nieminen on taantunut siihen rooliin, jossa pääsi nostelemaan kannua Coloradon paidassa.

Todellisuudessa se oli ainoa oljenkorsi, joka piti Tapparan mestaruushaaveet vielä elossa.

Nyt on nähtävissä se, ettei porilaisten mestaruusjunaa pysäytä enää mikään. Ratkaisu on Ässien kiekollisessa pelissä. Ensimmäisessä ottelussa Tappara pystyi vielä kontrolloimaan kiekollista peliä. Välillä jopa suvereenisti. Sen jälkeen heidän pelinsä on ollut selviytymistaistelua.

Aleksander Barkovin ja Chris Connolyn loukkaantumiset eivät vielä välierissä haitanneet. Yhden miehen Lukko kaatui vielä Juha Metsolan ja Jarno Koskirannan johdolla. Nyt kiekollisten johtopelaajien poissaolo näkyy todella karulla tavalla.

Ville Nieminen on taantunut siihen rooliin, jossa pääsi nostelemaan kannua Coloradon paidassa. Hänen pitäisi olla joukkueen kiekollinen johtaja.

Asetelmien haku on yksi pudotuspeleistä tuttu elementti, jolla haetaan yliotetta vastustajaan tulevia kamppailuja ajatellen. Tällä kertaa Dragan Umicevicin kuppi meni nurin varsin mitättömästä tilanteesta. Tuittupään turhautuminen vei loputkin joukkueen kiekollisesta uskottavuudesta. Mikäli kurinpito on hereillä, ei ruotsalaista näissä finaaleissa enää nähdä kaukalossa.

Veli-Matti Savinainen saattaa kokea Umicevicin kohtalon, mutta tämä ei näy Ässien pelissä ratkaisevasti. Taustalta ovat nousseet esiin Eero Elo, Aki Uusikartano ja paluuottelussaan heti maalinteossa onnistunut Michael Ryan.

Tampereella on nyt vaikeat paikat. Tällä hetkellä Ässät on lähempänä voittoa kyseisessä ottelussa. Tapparan voittokin olisi vain vääjäämättömän viivyttämistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös