Mielipide

Näkökulma: Mikko Rantanen on kuin Joe Thornton

LIIGA / Kolumni
Mikko Rantanen on kuumin suomalaisnimi ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa. Mutta hänen talenttinsa menee hukkaan laidalla, missä häntä on viime kaudet peluutettu.

Kanadalaiset rakastavat isoja keskushyökkääjiä. Jokaisen NHL:n general managerin toiveena on rakentaa joukkueensa hyökkäys sellaisen ympärille. Suomessa pelaajatyyppi on kuitenkin suhteellisen harvinainen. Olli JokinenMikko Koivu ja Aleksander Barkov ovat oikeastaan ainoita esimerkkejä viime vuosilta.

Suomalaista keskushyökkääjäpulaa alleviivattiin jälleen nuorten maailmanmestaruuskisoissa Kanadassa, jossa joukkueen suurimmat pelilliset ongelmat olivat nimenomaan kyseisellä pelipaikalla. Ratkaisu olisi kuitenkin voinut olla lähempänä kuin luultiinkaan: TPS:n Mikko Rantanen, jota peluutettiin koko kisat laitahyökkääjänä.

Nuoret keskushyökkääjät tuodaan usein uudelle tasolle laidalla, ja siirretään pelin löydyttyä keskelle. Nyt olisi Rantasen aika tehdä sama muutos. Rantanen on pelannut juniorina paljonkin keskushyökkääjänä, mutta jostain kumman syystä hänet on siirretty parin viime vuoden aikana laitahyökkääjäksi.

Rantanen on 193-senttinen pelaaja erittäin hyvällä ulottuvuudella ja poikkeuksellisella peliälyllä. Hän on myös vahva pelaaja ja hyvä suojaamaan kiekkoa. Kuulostaa hyvin paljon Joe Thorntonilta. Ainoana erona on, että Rantasen maalinälkä on vielä napsun tai kaksi ylöspäin Jumbo Joesta.

Kuulostaa hyvin paljon Joe Thorntonilta.

Turkulaishyökkääjä on itsekin todennut keskushyökkääjän olevan hänelle se luontainen pelipaikka. TPS:n päävalmentaja Miika Elomo siirsikin Rantasen kesken edellisen ottelun keskushyökkääjän tontille, jossa mies jatkaa myös lauantain liigakamppailussa.

Rantanen pääsee pelaamaan omimmalle pelipaikalleen, jossa hän saa otettua itsestään eniten irti. TPS saa itselleen etsimänsä huippuluokan keskushyökkääjän sentteröimään taitavia kärkilaitureitaan. Ja suomalainen jääkiekko saa sitä, mitä siltä on niin usein arvokisoissa puuttunut. Kaikki voittavat.

Eikä muutos takaisin keskushyökkääjäksi ole haitaksi myöskään Rantasen varausnumerolle ensi kesän varaustilaisuudessa. Connor McDavidin ja Jack Eichelin ohittamiseen ei liene mahdollisuuksia, mutta eiköhän pelaajalle, jonka ympärille voi rakentaa menestyvän joukkueen, ole ottajia kolmannesta sijasta eteenpäinkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös