Mielipide

Muut maat: Venäjä tehokas

MAAJOUKKUE / Kolumni
Helsingin EHT-turnauksessa nähtiin eritasoisia joukkueita. Venäjän peli oli odotetun tehokasta, mutta varsinkin Ruotsin ja Tšekin pelit hakivat vielä itseään.

Venäjä: Tutut naamat tähtinä

Vaikkei peli häikäissyt, fakta on se, että Venäjä oli parhaimmillaan oikealla hetkellä. Alexandr Radulovin peliin kitetyy koko Venäjänkin peli. Pelin ulkopuolella surffailua ja kuritonta vastustajalle ja tuomarille mutisemista, mutta silloin kun ottelut ratkaistiin, oli mies parhaimmillaan. Joka ottelussa maalinteossa onnistunut Radulov oli joukkueen ja turnauksen paras pelaaja.

Muuten Venäjä peli oli todella kurittoman oloista ja joukkue ottikin turnauksessa ylivoimaisesti eniten jäähyjä. Siinä mielessä uudella valmentajalla Zinetula Biljaletdinovilla on vielä paljon työn sarkaa saada taitavat pelaajat pelaamaan paremmin yhteen ja löytää se kurinalaisuus, joka estää esimeriksi Tšekki-pelissä nähdyt tyhmät jäähyt. Pelillisesti Venäjä oli Suomi-pelissä jäljessä ja Tšekki-pelikin oli vaikea pääosin jäähyilystä johtuen. Kun joukkue pelaa koko ajan alivoimalla, ei peliä saatu kunnolla käyntiin. Loistava ylivoima antoikin tässä suhteessa paljon anteeksi.

Henkilökohtaisella tasolla esiin nousivat Radulovin lisäksi nousivat hyvän alkukauden Traktor Tsheljabinskissa pelannut Jevgeni Kuznetsov. Myös ykkösketjussa pelannut esitti pirteitä otteita. Myös maalilla pelannut Konstantin Barulin oli varma ja turnauksen parhaimmistoa.

Lue lisää:

Uutinen: Venäjä turnausvoittoon


Venäjä ja Radulov olivat odotetun kovia.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Tšekki vaisu

Tšekki oli turnauksen kovimpia pettymyksiä. Joukkue sai loistavan startin Tukholmassa kaadettuaan Ruotsin tasapainoisten esityksen ja kypsän päätöserän ansiosta, mutta varsinkin Suomi-ottelu oli joukkueelta todella vaisu. Joukkue passivoitui Suomea vastaan liikaa, mikä näkyi oman hyökkäyspelin vaisuutena.

Venäjä-peli oli jo parempaa, mutta varsinkin ylivoimalla joukkueen olisi pitänyt pystyä parempaan. Lopun takaisku-maalit jättivätkin varsin vaisun kuva Tšekin pelaamisesta. Yksilöinä esiin nousivat hyvän avauspelin pelannut Jakub Petruzalek, joka hyvällä liikkeellään loi myös muissa peleissä hyvin paikkoja. Myös kokenut Petr Nedved oli mainiolla pelipäällä.

Lue lisää:

Haastattelu: Petruzalek - Pieni suuri mies

Ruotsi ailahtelevainen

Ruotsin peliä turnauksessa voidaan pitää melkoisena vuoristoratana. Joukkue konttasi avauksessaan Tšekkiä vastaan, pelaten käytännössä vain toisen erän. Myös Venäjä-pelin alku oli vaikea, joten voitto viimeisestä Suomi-pelistä antaa paljon anteeksi. Pohjoisamerikkalaisella tyylillä pelannut Ruotsi karvasi korkealta ja pelasi todella fyysisesti, mikä oli varsinkin Suomelle todellinen ongelma.

Melko nimettömällä joukkueella esiintynyt Ruotsi tulee jatkossa petraamaan. Tässä turnauksessa parhaiten näyttöjä antoi KHL:ssä hyvän alun kauteen saanut Martin Thörnberg, jonka esitys varsinkin Suomi-pelissä oli vaikuttava. Myös vuonna 1993 syntynyt nuorukainen Jonas Brodin esitti kypsiä otteita ja on tulevaisuuden nimiä Ruotsille.

Lue lisää:

Haastattelu: Brodin: "Ei kiire rapakon taakse"

» Lähetä palautetta toimitukselle