Mielipide

Mitä ihmettä, Dennis Wideman?

NHL / Kolumni
NHL-viikon suurin puheenaihe on ollut Dennis Widemanin linjatuomariin kohdistunut taklaus. Wideman sai tilanteesta 20 ottelun pelikiellon ja täysin ansaitusti.

On tammikuun 27. päivä vuonna 2016 ja käynnissä on Nashville Predatorsin ja Calgary Flamesin välinen runkosarjan ottelu. Flamesin Dennis Wideman luistelee kohti vaihtopenkkiä ja naputtaa mailallaan jäähän vaihdon merkiksi. Hetkeä myöhemmin hän tönäisee eteensä sattuneen linjatuomari Don Hendersonin poikittaisella mailalla selästä nurin. Niskakipuja ja pahoinvointia valitellut Henderson vietti yön sairaalassa aivotärähdystutkimuksissa.

Dennis Widemanin tuomariin kohdistunut taklaus oli yksi lähihistorian ehdottomasti rumimmista teoista kiekkokaukalossa. Tuomarin koskemattomuutta rikottiin tavalla, jota ei ole NHL-jäillä nähty pitkiin aikoihin, jos koskaan. Wideman itse selitti osuneensa tuomariin vahingossa, mutta kaikki pelitilannevideon nähneet tietävät asioiden oikean laidan. NHL:llä ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin lätkäistä Widemanille täysin ansaittu 20 ottelun pelikielto. 

Widemanin tuomio oli samalla kertaa sekä signaali että varoittava esimerkki. Tuomarin koskemattomuutta ei rikota, tai muuten seuraukset ovat vakavat. Herääkin kysymys, mikä sai lähes 800 NHL-ottelua täysin puhtaalla rikehistorialla pelanneen veteraanin syyllistymään moiseen aivopieruun. Ja miksi hän valitsi kohteekseen linjatuomarin. Tilanne kun oli täysin vältettävissä.  

Wideman on kertonut valittavansa tuomiostaan ja tuoreimman tiedon mukaan hän tapaa komissaari Gary Bettmanin tulevana keskiviikkona. Valittamisella hän tekee kuitenkin itselleen vain entistä enemmän hallaa. Widemanin maine on jo saanut ison tahran tämän tapauksen myötä. Turha valitus ei sitä tahraa tule poistamaan.

Vanha sanonta "sitä saa mitä tilaa" pätee erittäin hyvin tähän tapaukseen. Tehtyä ei saa tekemättömäksi, vaikka kuinka valittaisi. 

 

» Lähetä palautetta toimitukselle