Mielipide

Kun ei kiinnosta

LIIGA / Kolumni
Hyvävireinen SaiPa sai vieraakseen syksyn kuumimman joukkueen, sarjakärki Lukon. Kotijoukkueella oli huima tilaisuus katkaista raumalaisten koko kauden alun kestänyt pisteputki. Silti, ketä kiinnostaa?

Vastikään Saimaan Pallon hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi nimetty Timo Tersa korosti, että mikäli ottelukohtaista yleisömäärää saataisiin korotettua puolellakin tuhannella katsojalla tämän hetkisestä määrästä läpi kauden, paranee seuraavan vuoden tilanne huomattavasti myös pelaajiston suhteen. Tähän päästään vain ja ainoastaan sillä, että SaiPa pelaa viihdyttävää ja yleisöön menevää, taistelevaa kiekkoa illasta toiseen.

SaiPan budjetoitu yleisötavoite kuluvaan kauteen lähdettäessä oli 3300 katsojaa per kotiottelu. Ilmoitettu katsojamäärä Lukko-ottelussa oli 2976, joka on tähän saakka kauden alhaisin. SaiPa taisteli, haastoi, luisteli, raatoi ja edelleen taisteli, muttei voinut lopulta paremmalleen mitään. Kuinkohan moni etelä-karjalainen katsoja näki ennalta kannustamansa joukkueen tulevan tappion?
Nähtävästi aika moni.

Tiistaipeli ja vieläpä televisioitu sellainen taisivat vaikuttaa ylitsepääsemättömän paljon tavallisen seuraajan ratkaisuun. Moisessa taloustilanteessa on silti vaikea kuvitella, että esimerkiksi maksullinen kanava olisi ajautunut entistä useampaan kotitalouteen. Eivätkä baaritkaan vedä porukkaa loputtomiin. Mikä siinä sitten mättää, ettei kiinnosta?

SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli pettynyt Lukko-ottelun päätteeksi, eikä vähiten sen vuoksi, etteikö joukkueella olisi ollut mahdollisuuksia jopa täyteen pistepottiin. Maalipaikkoja riitti, ottelu oli viihdyttävä, vastustaja oli laadukas ja taitavia yksilöitäkin kaukalossa viiletti molemmissa kenttäpäädyissä.

Kisapuiston yleisölle ei riitä, että SaiPa on voittanut edellisessä ottelussaan hallitsevan Suomen mestarin vieraissa viimeisen sekunnin voittomaalilla. Kisapuiston yleisölle ei riitä, että sputnikit pärjäävät sarjassa ”asiantuntijoiden” ennakkoarvioiden mukaan paremmin. Hyvin sujuneet kotiottelut eivät yleisesti ottaen nekään vakuuta tarpeeksi.

Maksaahan se ottelulippukin, mutta ainakin tässä pelissä rahoille olisi saanut vastinetta. Toivottavasti jokunen katsoja on nyt aidosti tyytyväinen siihen, ettei vaivautunut paikan päälle katsomaan SaiPan upeaa taistelua sarjan kärkijoukkuetta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle