Mielipide

Kuka Chuck Norris? - Tositarinoita Metsolasta ja Raannasta

LIIGA / Kolumni
Elämme historiallista aikaa suomalaisen maalivahtipelin osalta. Journalismilta ovat adjektiivit lopussa, joten on aika ammentaa tavallisten kuolevaisten keskuudessa kiertävästä kansanrunoudesta.

Juha Metsola päästi kerran maalin. Syynä oli sponsoroivan laivayhtiön toive. Maaliverkkoihin ripustetut mainokset eivät enää olleet pölykerroksen alta näkyvissä.

Puolustusvoimat suunnittelee menoleikkauksia. Paljon keskusteltu mahdollisuus on maalitaulujen säästö ammuntaharjoituksissa. Esikunnasta ollaan tiettävästi tarjottu kesätöitä Antti Raannalle.

Kun Juha Metsola kävelee Hämeenkadulla, Amnesty-feissari ei pysäytä häntä. Metsola pysäyttää feissarin.

Antti Raannan ei tarvitse rapata luistimillaan maalinedustaa kuluneeksi ennen erää siksi, että jään pinta olisi kitkaisempi. Raanta valmistaa sillä itselleen nesteytystä. Hän ei tiettävästi juo vettä, vaan syö jäätä.

Tapparan logo on joukkueelle pyhä. Pukukopissa sen yli esimerkiksi ei saa astua. Jos Juha Metsola huomaa ohjatun lämärin suuntautuvan kohti paitansa tunnusta, hän liikahtaa sen verran, että kiekko tulee olkapäähän. Näin kirveslogo säilyy puhtaana.

Eräänä perjantai-iltana Antti Raantaistui luukunavaajana, koska halusi antaa kakkosmaalivahdillekin mahdollisuuden. Kentällä vastustajan pelaaja purki kiekon kolmanteen kerrokseen, suoraan yritysvieraiden aitioon. Toimitusjohtajan hampaiden ja kiekon väliin jäi Raannan räpylän lisäksi vain kolme senttiä.

Kun Juha Metsola ja Antti Raanta menevät pikaruokapaikkaan, myyjä ei ikinä kysy, että "haluisittekste vielä pehmikset", ja heidän purilaisensa tulevat aina sattumalta ilman suolakurkkuja.

Kun SM-liigan voittajajoukkueen maalivahti tänä keväänä ottaa ensimmäisen huikan Kanada-maljasta, Kanada-malja tulee siitä humalaan.

Maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen kyseenalaistaa Juha Metsolan ja Antti Raannan pelaamisen MM-leireillä. Joukkueen pitäisi harjoitella maalintekoa.

Julkisuudessa on puhuttu liigapelaajien nukahtamislääkkeiden käytöstä. Juha Metsola on paikannut univajeensa powernap-torkuilla aina Tapparan pelatessa ylivoimaa.

Antti Raanta kävi viime kesänä lomalla Kaukoidässä. Kiinan muuri halusi ottaa hänestä valokuvia.

NHL-seurat ovat luovuttaneet Juha Metsolan kosiskelun. Taustalla on raha. Erään venäläisen KHL-seuran omistavan maakaasuyhtiön johtoporras on ilmoittanut luopuvansa bonuksistaan vuoteen 2015 asti ja tarjoavansa säästynyttä summaa Metsolan palveluksista. Sopimusehdotuksen pituus on yksi vuosi.

NHL -videopelisarjan uusimmassa päivityspaketissa Antti Raannalle ja Juha Metsolalle ei voi tehdä maalia 2-1 -hyökkäyksessä poikittaissyöttö-one timer -yhdistelmällä.

Antti Raanta pelaa tavallisilla veskarivarusteilla vakuutusyhtiön painostamana. Raanta itse haluaisi käyttää pesäpalloräpylää ja nyrkkeilyn pistehanskaa, koska kädet hikoavat ikävästi kiekkotamineissa.

Juha Metsolan kodissa siivoustyöt ovat tyttöystävän harteilla. Pölynimuri menee toistaiseksi tuntemattomista syistä pois päältä, jos Metsola koskee siihen.

Jatkoajan ulkomaantoimituksen tietojen mukaan Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin rähinä ei johdu Yhdysvalloista. Diktaattori yksinkertaisesti kokee asemansa maailman kovimpana jätkänä olevan uhattuna. Väitettä tukee se tosiasia, että laukausvalmiuteen asetettuja ohjuksia on kaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös