Mielipide

Kas näin kääntyy kurssi

LIIGA / Kolumni
Hyvä startti muuttui melko ripeästi tappioputkeksi Porissa. Joukkue on toki hyvin nuori, mutta muitakin asioita on nykyisen tilanteen taustalla. Vielä kausi on kuitenkin pelastettavissa.

Porilaisjoukkue on elänyt erityisen raskaita vaiheita viimeisissä kotiotteluissaan, vaikka tappioita on tullut myös vieraspeleistä. Jotkut näistä vieraskiertueen halleista ovat kuitenkin olleet muita vaikeampia.

Patapaidat eivät ole viime vuosina kovin usein hakeneet voittoja vaikkapa Helsingin jäähallista tai Tampereen Hakametsästä. Tuorein voitto on toki tältä kaudelta.

Peräkkäisten kotiottelujen romahdukset kuitenkin kalvavat ihmisten mieliä. HPK ajoi Ässien ylitse kahden maalin takaa. Lukon neljän maalin kiri rinnalle ja ohitse kirpaisi varmasti melko ikävästi.

Vaikka Garrett Stafford esitti hieman huolestuttaviakin otteita syötettyään muun muassa Joonas Donskoin maalintekoon, on hänen poissaolollaan täysin kiistaton vaikutus ässäpuolustukseen.

Pakkiparin Stafford – Esa Lindell vahvuudet ovat hyökkäyspäässä, mutta eivät he olleet pahiten ongelmissa omassa päädyssäkään. Nyt jos koskaan olisi vältettävä Colby Cohenin kohtalotoveruus.

Austin Smithin ja Jake Hansenin tilanne on aika hankala. Niistä paikoista, mitä herroille on tarjoiltu, täytyisi pelaajan kuin pelaajan pystyä viimeistelemään.

Kukaan ei ole tahallaan tehoton, mutta jos ei osuta edes tyhjään maaliin maalivahdin jo maatessa jään pinnassa, vähentynyt peliaika ei voi tulla yllätyksenä.

Samaan rooliin on asettaa nuorempikin kokeilija. Mainitsin jo aiemmin Smithin yhteydessä sanat Patrick Yetman, ja sitä kohti ollaan menossa vieläkin.

Kaudella 2013-2014 kokeiltiin jo, voiko koko sesongin hävitä loka-marraskuussa. Vastaus oli, että kyllä voi.

Toki ero tämänkertaiseen on siinä, että pelissä on paljon toimivia asioita. Edelleen on myös muistettava se joukkueen nuoruus.

Muutaman yksilön kohdalla selkeästi laitetaan sitä kuuluisaa rahaa sinne kuuluisaan pankkiin. Kovin pitkää tappioputkea ei silti kannata viritellä, sillä henkinen kuorma syö eniten juuri niitä nuoria taistelijoita.

Konkarit olivat samassa tilanteessa viime syksynäkin.

Kurssin kääntäminen on teoriassa helppoa niin kauan kuin on potentiaalia viimeistellä kolmekin kertaa pelissä. Rasmus Rinne riittää siinä tapauksessa, että ei unohdeta ihan kaikkea johtoaseman puolustamisesta.

Tai yleensä puolustamisesta.

Tosin etukulmankin peittämistä voi miettiä kerran uudelleen. Eri lajista tiedän silti, ettei siitä tarvitse erikseen muistuttaa. Sen kyllä tuntee itse oman puseronsa alla.

» Lähetä palautetta toimitukselle