Mielipide

Jyväskylässä järki ja tunteet menivät sekaisin

LIIGA / Kolumni
Tuomionkellot soivat JYPille jo ennen pudotuspelejä. Syynä ei ole se, voittaako JYP tänä vuonna jotain suurta vai ei. Jatkuvuus on tärkeämpi aspekti.

Jyväskylässä on totuttu menestykseen viimeisen vuosikymmenen aikana. Se hieno tarina on perustunut viime vuosina erityisesti JYPin ja JYP-Akatemian menestykselliseen pelaajapolkuun.

Tuo polku on nyt todella suuressa vaarassa loppua, sillä JYP-Akatemia karsii paikastaan ensi kauden Mestikseen.

Ilman JYP-Akatemiaa JYP on mahdottoman tilanteen edessä. Suomi-sarjasta ei Liiga-peleihin voida nostaa kuin poikkeustapauksia. Todellisuudessa ei ketään.

"Ilman Akatemiaa, JYP ei kykene millään mittareilla pelaamaan tulevilla kausilla mitaleista"

JYP-Akatemian kuppaus ei siinä tilanteessa - Akatemian tippuessa Suomi-sarjaan - mene JYPin eduksi. Ei. Sen valinnan, missä pelaa ensi kaudella, tekee suurin osa pelaajista itse. Ottajia on riittävästi.

Akatemian rooli on noussut jopa liian suureksi emoseura JYPiä ajatellessa. Ei ole ymmärretty, että "yksisuuntainen sopimus" ei vie tätä tarinaa enää eteenpäin.

Mestis on kilpailusarja kaikesta mollaamisesta huolimatta. JYP on kupannut tällä kaudella ennennäkemättömästi pelaajia Jukka Ahvenjärven valmentamasta JYP-Akatemiasta.

Syitä ei ole monta. Niitä ovat loukkaantumiset ja sitten JYPin seurajohdon ja Marko Virtasen valinnat.

Tällä kaudella JYPin toiminta on kaikista loukkaantumista huolimatta ollut erittäin lyhytnäköistä runkosarjan aikana. Ilman Akatemiaa JYP ei kykene millään mittareilla pelaamaan seuraavilla kausilla suorasta pudotuspelipaikasta - mitaleista puhumattakaan.

Vitsit on vähissä, ja herääminen auttamatta myöhässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle