Mielipide

Helsinki - ketkä pelaavat?

LIIGA / Kolumni
Paikallissarjaan lähdettäessä sekä HIFK:n että Jokerien kokoonpanot ovat olleet suhteellisen vakaassa formussa jo jonkin aikaa. Kummallakin joukkueella on vahva ykkösketju, mutta mitä niiden takana tapahtuu?

HIFK ja Jokerien pelaajamateriaaleista löytyy yhtäläisykksiä ja myös eroja. Molemmilla on kovat ykkösketjut, hyvät ykkösmaalivahdit ja puolustukset, jotka ovat tasaisia, mutta joista puuttuu todellinen ykkösmies, joka osaisi pelin jokaista osa-aluetta.

Seuraavassa joukkueiden arvioidun aloituskokoonpanot käydään läpi kohta kohdalta.

Ykkösmiehet

HIFK

Ville Peltonen
Mikael Granlund
Juha-Pekka Haataja

Runkosarjassa: 145 ottelua, 52 maalia + 87 syöttöä = 139 pistettä, 54 rangaistusminuuttia, +44

Kimmo Kuhta
Petteri Wirtanen
Jeff Hamilton

Runkosarjassa: 149 50 + 71 = 121, 98 min, +56

HIFK:n ykkösketju on pysynys samassa muotissa jo pitkään, kun Juha-Pekka Haataja piti paikkansa Ville Peltosen ja Mikael Granlundin vierellä jopa silloin, kun Hannes Hyvönen oli joukkueessa. Petteri Wirtasen johtama kakkosketju on ajoittain näkymätön viidellä viittä vastaan pelattaessa, mutta Kimmo Kuhta ja Jeff Hamilton tekevät tarvittaessa tasaisesen varmasti maaleja.


Lahtea on vaikea pysäyttää.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Jokerit

Janne Lahti
Antti Kerälä
Teemu Pulkkinen

Runkosarjassa: 174 72 + 82 = 154, 74 min, +74

Jani Rita
Ben Eaves
Jukka Hentunen

Runkosarjassa: 107 17 + 43 = 60, 70 min, +3

Jokerien ykkösketju on vielä HIFK:nkin vastaavaa pelottavampi ja erittäin vaikea pysäyttää. Koko kauden yhdessä ollut ketju pystyy tekemään tehoja niin nopeista hyökkäyksistä, pitkistä pyörityksistä kuin erikoistilanteistakin.

Uusittu kakkosketju on pelannut vain muutaman pelin yhdessä, mutta peli on ollut tasapainoista. Rikkonaiset kaudet pelanneet pelaajat voivat nousta sarjan jokerikorteiksi, mutta liikaa heiltä ei voi tässä vaiheessa vaatia.

Alemmat ketjut

HIFK

Jerry Ahtola
Teemu Ramstedt
Lennart Petrell

Runkosarjassa: 170 35 + 53 = 88, 76 min, +25

Joni Töykkälä
Siim Liivik
Max Wärn

Runkosarjassa: 137 15 + 20 = 35, 130 min, +2

HIFK:n kokoonpanossa kolmosketju on enemmän kiekollinen kuin rikkova. Todennäköisesti kolmosessa aloittava Lennart Petrell on ollut paikallispeleissä tasaisen hyvä ja pystyy pelaamaan tarvittaessa missä ketjussa tahansa.
Jos peli menee tiukaksi, on joukkueen valmennuksella mahdollisuus rakentaa yksi ketju myös Joni Töykkälän sentteröimäksi. Nelosessa hyvin pelanneet nuoret Eetu Pöysti ja Robert Nyholm saattavat joutui aloittamaan katsomon puolelta.

Jokerit

Tomi Mäki
Henri Heino
Petteri Nokelainen

Runkosarjassa: 166 29 + 26 = 55, 178 min, +3

Tuomas Pihlman
Jani-Petteri Helenius
Semir Ben-Amor

Runkosarjassa: 106 16 + 16 = 32, 133 min, -2

Jokerien kolmosketju on vihdoin alkanut löytää muotoaan Henri Heinon pestaamisen jälkeen. Runkosarjan lopun laidassa pelanneella Petteri Nokelaisella on paikat lunastaa kauden lupauksiaan, varsinkin kun mies pelaa myös ylivoimaa viivapaikalla. Tuomas Pihlman on vielä Nokelaistakin paljon syvemmällä, mutta hänessäkin on potentiaalia. Nelosen keskelle Jokereilla on tarjolla useita miehiä, mutta fyysinen Helenius voisi olla sarjaan sopiva mies.

Alakerrat

HIFK

Martti Järventie
Markus Kankaanperä

Runkosarjassa: 116 9 + 36 = 45, 203 min, +28

Ari Vallin
Mikko Kousa

Runkosarjassa: 101 11 + 26= 37, 80 min, +16

Toni Söderholm
Mikko Kurvinen

Runkosarjassa: 106 5 + 24= 29, 92 min, +21

HIFK:n puolusuksen parit ovat suhteellisen tasaiset. Martti Järventie ja Mikko Kousa ovat kahdessa ensimmäisessä parissa kiekkoa liikuttavat pakait. Kolmannessa parissa ei löydy samanlaista luisteluvoimaa ja parivaljakko Söderholm-Kurvinen saakin olla tarkkana Jokerien karvaajien kanssa.


Riksman on HIFK:n lukko.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Jokerit

Teemu Eronen
Ossi Väänänen

Runkosarjassa: 108 4 + 22= 26, 103 min, +7

Antti-Jussi Niemi
Justin Forrest

Runkosarjassa: 79 4 + 22= 26, 100 min, +21

Tommi Kivistö
Jeremy Dehner

Runkosarjassa: 98 4 + 26= 30, 30 min, +21

Jokerien pakkipareista Eronen-Väänenen on tasaisin, sillä kahteen muuhun on kiekollisten pohjoisamerikkalaisten viereen laitettu varmistavampaan rooliin kotimaiset pakit. Jokerien puolustuksen pitää olla vielä HIFK:n vastaavaakin tarkempana kiekon toimittamisessa pois omalta alueeltaan.

HIFK

Juuso Riksman

Jokerit

Jan Lasak

Joukkueiden maalivahdit ovat pelanneet läpi kauden varmasti. Juuso Riksman ei pelannut syyskauden paikallispeleissä ja oli muutamassa kevään ottelussa Jokereita vastaan hieman epävarmempi. Riksmanin heikkoutena ovat olleet kauden aikana pidemmältä tulevat suorat vedot kun taas Lasakin heikommissa peleissä kiekot ovat pomppineet erikoisesti maalinedustalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös