Mielipide

CHL ei päällimmäisenä päävalmentajan mielessä

LIIGA / Kolumni
Kärpillä on pian edessään uusi Mestareiden liiga. Ensimmäiset ottelut pelataan jo lokakuun alkupuolella, mutta Oulussa keskitytään tällä hetkellä SM-liigaan. Kotoinen sarja onkin selvästi päävalmentaja Matti Alatalon mielessä tärkeysjärjestyksen ykkönen.

Mestareiden liigan alkuun on vielä reilu kuukausi. Mitään suurta panostusta ei Kärpissä ole havaittavissa, vaikka uusi sarja kiinnostaakin.

- En ole uhrannut CHL:llä juurikaan ajatuksia. Olemme keskustelleet vastustajista vähän keskenämme. Enemmän sitä on pohdittu SM-liigan lähtökohdista, koska yhden CHL-pelin ympärille ladataan kaksi liigapeliä ja se paketti pitäisi käsitellä hyvin.

- Ei voi mennä pelaamaan yhtä CHL-ottelua ja vetää sitten SM-liigassa matalalla profiililla – se juttu ei vain toimi niin. Siitä pitää saada hyvä kokonaisuus aikaseksi. Olemme Nordic Trophyssa pelanneet tiiviillä tahdilla, toivottavasti se palvelee sitä pakettia sitten, Alatalo miettii.

Uusien haasteiden ja kovien otteluiden vastapainona on luonnollisesti se tosiseikka, että lisääntyvä pelimäärä lisää joukkueen rasitusta. Materiaalissa pitää olla laajuutta, kun toipumisajat lyhenevät entisestään. Lisämiehitystä Kärpät ammentaa lähinnä Mestiksen Kajaanin Hokista.

- Kuormitus on kova ja se vaatii meiltä aika laajaa materiaalia. Hokki yhteistyökumppanina on ollut se, mistä pelaajat on ammennettu ja Tomi Pekkala sitten A-junnuista. Pitää olla valmius reagoida, jos sattuu loukkaantumisia tai muuta sellaista. Tämä on niin kova haaste ja fyysinen rasitus aina kumuloituu. Matkustaminen Oulusta on oma tarinansa ja siten kova rääkki pelaajille.

Sen verran Alatalo on kuitenkin uuteen liigaan perehtynyt, että kävi katsomossa tulevaa vastustajaa Metallurg Magnitogorskia Tampere Cupissa. Kovin selvää kuvaa venäläisjoukkueesta ei kuitenkaan tässä vaiheessa kautta vielä voi luoda.

- Kurkistin ja vähän tutustuin joukkueeseen. Tuossa vaiheessa kautta Magnitogorsk pelasi miten pelasi. Kovalla rutiinilla ja taitotasolla se voi pelata suomalaisella huipputasolla missä vaiheessa vain. Joukkue tulee olemaan astetta kovempi, kun pelit alkavat.

- Venäläiset huippujoukkueet on rakennettu rahalla. Siellä on valmiita pelaajia, eikä tarvitse enää kehittää miehiä. Siellä tehdään tulosta, jota toki tehdään täälläkin. Siellä se on vain astetta kovempaa touhua.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös