Ville Pokka: "Kutsu ylös tulee jos tulee"

NHL / Haastattelu
Ville Pokka lähti maailmalle Kärpistä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Yhdeksi farmiliiga AHL:n parhaista puolustajista noussut kärppäkasvatti Ville Pokka odottaa kärsivällisesti kutsua NHL:n puolelle. Pelit AHL:ssä ovat sujuneet erittäinkin hyvin.

Toista kauttaan Pohjois-Amerikassa ja Chicago Blackhawksin farmijoukkueessa Rockford IceHogsissa pelaava Ville Pokka on noussut AHL:n parhaiden puolustajien joukkoon.

− Kausi on mennyt hyvin. Joka osa-alueella olen mennyt eteenpäin, ja olen pystynyt pelaamaan tasaisesti koko kauden. Olen myös saanut pelata isoja minuutteja, Pokka sanoo.

Entä joukkuetasolla, miten IceHogsin kausi on sujunut?

− Joukkueenakin on kausi on mennyt hyvin. Meillä oli vahva alkukausi, tosin viime aikoina on otettu vähän takapakkia. Nyt on menossa vähän huonompi jakso joukkueella. Vielä pitää parantaa peliä jos halutaan päästä pudotuspeleihin.

Kiekollisena puolustajana tunnettu Pokka on esiintynyt edukseen myös tilastojen saralla: AHL:n puolustajien pistepörssissä sijoitus on kymmenes ja alle 24-vuotiaiden pelaajien osalta neljäs.

− Kyllä tilastoja tulee seurattua, sillä ne ovat meillä esillä ennen joka peliä paperinivaskassa, niin tulee sitä selailtua. Tilastot eivät kerro kaikkea, mutta jotain kuitenkin. Esimerkiksi jos pelaat paljon ylivoimaa, niin silloin pitää myös tehoja tulla.

Pokan näytöillä luulisi NHL-paikankin jo irtoavan, mutta debyyttiä ison liigan puolella ei ole vielä näkynyt. Pokka ottaa kuitenkin asian suhteen rauhallisesti.

Minun vuoroni tulee vielä, pitää vaan tehdä kärsivällisesti hommia ja luottaa itseensä

− Ei ole ollut muuta puhetta aiheesta kuin että tehdään joka päivä hommia hyvin. Kutsu tulee jos tulee. Turha sitä on liikaa miettiä. Ei tee kuin pahaa itselleen, kun alkaa liikaa pohtia asioita. Yritän vaan mennä päivä kerrallaan.

Maaliskuun alussa NHL:n siirtotakarajan tienoilla liikkui huhuja, joissa Pokan nimi yhdistettiin useampaankin eri NHL-joukkueeseen. Mitä pelaaja itse huhuista ajattelee?

− Trade deadlinella melkeinpä kaikki pelaajat käyvät jossain vaiheessa siirtohuhuissa. En minä niitä sen kummemmin miettinyt. Totta kai tuli seurattua, mitä treidejä tehtiin.

Toisessa organisaatiossa mahdollisuudet paikkaan NHL:ssä olisivat saattaneet olla kuitenkin paremmat kuin tähtiä vilisevässä Chicago Blackhawksissa.

− Turha sitä on alkaa spekuloimaan. Minun vuoroni tulee vielä, pitää vaan tehdä kärsivällisesti hommia ja luottaa itseensä.

Kun Suomen World Cup -joukkueeseen nimettiin maaliskuun alussa pelaajia, ei Pokan nimeä vielä nähty listoilla. Leijonien tuleva päävalmentaja Lauri Marjamäki mainitsi haastatteluissa entisen luottopuolustajansa Kärppien ajalta olevan kuitenkin vahvoilla mukaan turnaukseen.

− Totta kai se tuntuu hyvältä. Kyllä sinne päin on yhteyksiä pidetty ja vaihdettu kuulumisia.

Pokan edellinen arvokisaedustus olivat nuorten MM-kisat Ruotsissa 2014, joista kotiin palattiin kultamitali kaulassa. Kaksi vuotta nuorempi ikäluokka toisti saman tempun tässä vuodenvaihteessa ja kisat olivatkin seurannassa myös Rockfordissa.

− Kyllä kaikki pelit tuli katsottua, mitä omat pelit ja treenit vain antoivat myöten.

Kotimainen jääkiekko, erityisesti oululainen sellainen, kiinnostaa edelleen.

− Kärppiä tulee seurattua tarkasti, ruukaan kattoa koosteet heidän peleistään aina.

» Lähetä palautetta toimitukselle