Väsynyt Rinne kehui Kanadan maalintekijöitä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pekka Rinne torjui Suomen välieriin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Pekka Rinne torjui Kanada-puolivälierässä 36 kertaa, ja otti Suomelle ensimmäisen pudotuspelivoiton Kanadasta arvokisatasolla sitten vuoden 1992.

Suomen ykkösvahti Pekka Rinne oli ottelun jälkeen selvästi helpottuneissa tunnelmissa. Peräti 36 kertaa Kanadaa vastaan torjunut NHL-vahti myönsi ottelun jälkeen, että joukkue lähti peliin selvänä altavastaajana.

- Heti kun tultiin tähän otteluun, niin aisti sen ettei hirveästi ollut hävittävää. Toki koko ajan on kyllä ollut itsevarma olo läpi turnauksen.

Suomi on koko turnauksessa päästänyt paljon laukauksia kohti omaa maalia. Osin tämä on tarkoituksellistakin, mutta maalivahdille se näkyy vain isona työmääränä.

- Välillä huomaa, että on kova savotta takana. Jouduin taistelemaan sitä vastaan, etten väsy liikaa. Mutta on kyllä ollut pirun hauskaa pelata.

Tunnelmat mitalipeleihin selviämiseen jälkeen olivat luonnollisestikin huikeat.

- Mahtava fiilis. Nyt meille ei vaan saa missään tapauksessa tulla kylläinen olo tästä pelistä, vaan voimia pitää riittää myös siihen semiin. Täytyy arvostaa sitä, mikä mahdollisuus meillä on, kun kaikkien vaiheiden jälkeen ollaan vielä pelissä mukana. Kyllä tällainen sauma pistää arvostamaan sitä työtä, mitä ollaan täällä tehty.

Kanada pääsi puolivälierässä yllättämään Rinteen kaksi kertaa. Ensin Kyle Turris pommitti komealla lyöntilaukauksella Kanadan 1-1-tasalukemiin ja myöhemmin toisessa erässä Mark Scheifelen rannelaukaus upposi lähes ylänurkkaan.

- Oli hyviä kuteja. Turris pääsi kävelemään siihen vetopaikkaan ja tälläsi one-timerin. Vähän se tuli pakin jaloista, mutta en halua selitellä. Mieluusti olisin ottanut sen kiinni kyllä, pirun hyvä laukaus se oli.

- Samaten se kaksi-ykkönen. Pisti tuohon pään viereen, se on paha paikka torjua. Sen jälkeen mietin, että olisi se pitänyt ottaa, mutta hieno laukaushan se oli.

Rinne nimesi Kanada-voiton heti tuoreeltaan maajoukkueuransa hienoimmaksi.

- Kyllä se oli sitä ehdottomasti. Ei hirvästi ole tällaisessa paikassa voittoja tullut.

» Lähetä palautetta toimitukselle