Tuuletus kertoi kaiken

LIIGA / Haastattelu
HIFK:n kakkosketjun keskushyökkääjä Kim Hirschovits pelasi kymmenen päivää sitten edellisen ottelunsa. Tänään, katsomokomennuksen jälkeen, paluun tehnyt "Hirso" pamautti kauden avausmaalinsa, mikä näkyi miehen tuuletuksessa.

Toinen paluu petopaitaan on ollut kokonaisuudessaan vaikea Kim Hirschovitsille. Hallitsevan mestarin päävalmentaja Petri Matikainen pyrki herättelemään 29-vuotiasta helsinkiläisseuran omaa poikaa katsomokomennuksella, sekä tehotreenillä, joilla tarkoituksena oli saada sentterin pelaaminen selkästi montaa pykälää ylöspäin. Silti, mies haki pitkään sanoja vastatessaan kymmenen päivän pelitauon sisältöön.

– En ollut kokoonpanossa, niin silloin tietenkin treenataan kovaa ja pidetään mies pelivalmiudessa. Tehdään niitä hommia, mitä sillä hetkellä voi tehdä, kun ei ole kokoonpanossa. Ei siinä sen kummempaa.

Tänään, huonon alun jälkeen, nähtiin selkeästi parempi Hirschovits kentän tapahtumissa. Muutaman hyvän paikan tuhlautumisen jälkeen vapauttava maali syntyi ajassa 19.38, jonka jälkeen nähtiin erittäin vapautunut tuuletus.

– Siinä maalissa (Ville) Peltonen teki upean duunin ja sain sitä kautta tilaa. Ville veti molemmat Kärppien pakit mukaansa ja oli tilaa odottaa rauhassa ja katsoa mihin ampua. Villelle iso kiitos siitä, tavallaan teki koko tilanteen mahdolliseksi.

Maali ei kuitenkaan aiheuttanut suuria riemunkiljahduksia ottelun jälkeen miehessä itsessään.

– Siinä vaiheessa tarvittiin maalia ja saatiin hyvään paikkaan onnistuminen pelin kannalta.


Onnistuminen.
Asko Veteläinen - http://www.askovetelainen.com/

Tilastoihin merkattiin myös kaksi perättäistä jäähyä kauden avausmaalin tehneelle viime kaudella Ruotsissa Timrån riveissä pelanneelle keskushyökkääjälle. Mies antoikin kovaa kiitosta HIFK:n hyvin pelanneelle alivoimalle, joka jätti kotijoukkueen maaleitta illan kohtaamisessa.

– No niitä jäähyjähän tulee joskus. Vähän puolin jos toisin tuli tänään erikoisia vihellyksiä, mutta ei siinä mitään. Tapettiin hyvin ne jäähyt ja meidän alivoima oli tänään erittäin hyvä. Petteri Wirtasen johdolla upeata taistelua ja uhrautumista.

Vierasjoukkueen pelin kokonaiskuva meinasi tippua pakkasen puolelle pelin sisällä tapahtuneiden pahojen nukahdusten myötä. Petopaidat kuitenkin kasasivat rivit kokoon ja ottivat makeat vieraspisteet mukaan Helsinkiin.

– Meillä oli ensimmäisessä erässä hyvä draivi päällä ja pelattiin vahvasti myös toisen erän alku koko joukkueena. Muutama notkahdus tuli muun muassa toisen erän loppupuolella ja kolmannen erän alussa, mutta muuten tosi hyvää tekemistä.

Kyseiset nukahdukset kuvastavat hyvin edelliskauden mestarien alkukautta. Joukkueessa tehdään kovasti töitä pelaamisen tasapainon löytämistä varten.

– Totta kai me pyritään siihen, että niitä nukahduksia ei tulisi. Pyritään parantamaan jokainen henkilökohtaisesti kuten myös koko joukkueena, jotta se pelaaminen menisi eteenpäin.

Yhden Ruotsin kauden jälkeen osoite vaihtui takaisin HIFK:hon, jossa miehen ura on myös nuorena juniorina saanut alkunsa.

– Hienoahan se on taas kotona olla ja pelata HIFK:ssa, aina on kunnia edustaa tätä seuraa. Olenkin tosi ylpeä siitä, että saan olla tässä joukkueessa mukana. Kaikki asiat tehdään sen eteen, että pystyy mahdollisimman hyvin omalla panoksella auttamaan joukkuetta.

Palatessa kauden avausmaalin tuuletukseen, voi ennustaa jo tulevaa. Vanhan sanonnan mukaisesti onnistumiset ruokkivat lisää onnistumisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle