Tentissä: Juniorityö kehityksen kohteena

LIIGA / Haastattelu
Tällä kaudella Pelicansin lento on ollut räpiköintiä.
Kuva © Jaakko Stenroos
Pelicansin kausi ei ole mennyt putkeen ja lahtelaiset majailevat sarjataulukon toiseksi viimeisellä sijalla. Pelicansin toimitusjohtaja Ilkka Kaarna vastaa kysymyksiin muunmuassa Pasi Nurmisen lähdöstä ja lahtelaisen juniorityön tilasta.

Miksi joukkueen kasauksessa otettiin niin suuria riskejä?

Ilkka Kaarna: Joukkueen kasaamisessa ei otettu sen suurempia riskejä kuin aiemminkaan. Tilanne oli huomattavasti haastavampi kun menetimme poikkeuksellisen paljon kärkipelaajia ja asia varmistui monien osalta erittäin myöhään. Ei ”varalle” voi ketään ottaa etukäteen.

Miten Pasi Nurmisen lähteminen Venäjälle on vaikuttanut Pelicansiin?

Kaarna: Nurmisen lähtö oli menetys siinä missä jonkun kärkipelaajankin, näin tapahtuu joka vuosi ja niiden kanssa on totuttu elämään. Kaikella on oma vaikutuksensa mutta ei niitä erikseen voi arvottaa.

Lahtelaisia junioreita ei ole juuri SM-liigassa nähty. Mikä on Pelicansin juniorityön tilanne?

Kaarna: Juniorityöhön on panostettu ja toivottavasti tilanne paranee tulevina vuosina.

Lee Gorenille ei olla vielä saatu korvaajaa. Vieläkö Pelicans hakee sentteriä?

Kaarna: Pelicansin pelaajatilanne muuttuu vielä jonkin verran, mutta aikataulua on vaikea sanoa NHL-tilanteen takia.

Lahdessa ei ole jääkiekossa juuri menestystä tullut viime kautta lukuunottamatta ja sijoitukset häntäpäässä ovat olleet tutumpia. Miten Pelicansista rakennetaan menestyvä joukkue vuodesta toiseen?

Kaarna: Pelicans on ollut viimeisen kuuden vuoden aikana neljä kertaa puolivälierissä ja kerran finaalissa, ei se huonosti ole meidän pelaajabudjetilla. Toiset rakentaa vuodesta toiseen, toiset menestyy joka vuosi! Valitettavasti nykyisin ei paljon vuotta pidempiä projekteja voi kuitenkaan rakentaa ja pelaajien hintakehitys pitää huolen siitä, ettei ole varaa pitää samoja pelaajia kovin pitkään. Oma laadukas juniorituotanto olisi paras apu ja sitä pyritään tehostamaan koko ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle