Tapparan ratkaisija päätyi elokuvaohjaajaksi: ”Käsikirjoituksemme oli erilainen”

LIIGA / Haastattelu
Jussi Tapola kiitteli kolmoskenttänsä esitystä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi

Tapparan kapteeni Jukka Peltola oli kirvesrintojen sankari tiistain Sport-ottelussa. Peltola toi kahdella rannelaukauksellaan Tapparan johtoon tappioasemasta toisessa erässä.

Peltolan(2+1), keskushyökkääjä Stephen Dixonin (0+2) ja Antti Erkinjuntin (0+1) kenttä oli pitkälti vastuussa Tapparan 5-2-voitosta.

- Kolmoskenttämme, tai kolmantena menevä kenttämme, pystyi pelaamaan sellaista jääkiekkoa, mitä haluamme. Saivat kiekot syvään, pitivät kiekkoa ja silti pitivät puolustuspelin tasapainon.

- Hyvässä joukkueessa nousee aina pelaajia esiin. Hienoa, että Peltola teki muutoksia peliimme siinä tilanteessa, missä olimme toisessa erässä. Käsikirjoituksemme oli erilainen, olimme ihmeissämme, Tappara-valmentaja Jussi Tapola kehaisi "elokuvaohjaajaansa".

"Ei herkullisinta katsottavaa"

Tapparan vakuuttava voitto syntyi pitkälti toisen erän loppupuoliskolla. Tappara takoi 11 minuuttiin neljä osumaa ja piti Sportin takanaan loppupelin ajan melko helposti.

- Valmentajan silmiin kaikki asiat eivät olleet herkullisinta katsottavaa. Onneksi Dixonin kenttä pystyi kääntämään pelin suunnan, kun meillä oli vaikeaa.

Kotijoukkueen ensimmäisen erän hallinta katosi pahimmin juuri toisen erän alussa. Sport pystyi iskemään vastaan terävästi ja Charles Bertrandin johtaman ykköskentän vaarallisuus pääsi oikeuksiinsa.

- Ensimmäinen erä oli hyvä ja tasapainoinen. Ehkä se toi tunteen, että kyllä tämä tästä. Sitten olimmekin ihmeissään, kun ei mennyt.

- Toinen erä alkoi sillä, että menetimme kiekkoa. Sport on sellainen joukkue, että jos pääsevät kääntämään peliä ja riistämään kiekkoa, he ovat silloin vahvoilla, Tapola kehaisi vieraita.

Treeniä, treeniä

Tappara-hyökkääjä Pekka Jormakka kertoi SuomiKiekko-sivuston jutussa joukkueensa harjoittelusta maajoukkuetauolla.

Tappara harjoitteli lujaa viime joulutauon malliin.

- Se todettiin viime tauolla hyväksi, siitä lähti silloin hyvä voittoputki. Yritettiin nytkin jatkaa samalla kaavalla, saa nähdä miten käy.

- Kyllähän sen nyt tietenkin aina tietää, että miten paljon muilla joukkueilla on vapaata. Ihan hyvä että treenataan, ollaan ainakin kunnossa sitten keväällä, Jormakka paljasti SuomiKiekolle.

Tapola kertoi Sport-pelin jälkeen, että joukkue harjoitteli tauolla neljä päivää ja lepäsi toiset neljä päivää.

- Pyrimme vahvistamaan sitä, että kovat pelit jatkuvat heti tauon jälkeen. Olemme sarjataulukossa siinä tilassa, että kaikki pelit ovat nyt meille elintärkeitä. Emme kuitenkaan unohtaneet lepoa tauolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle