Tapparan Green nauttii pelistä ja elämästä Tampereella

LIIGA / Haastattelu
Josh Green viihtyy Tapparassa ja Tampereella.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Tapparan toiseksi tehokkain ulkomaalainen, Josh Green, pelaa ensimmäistä kauttaan Tampereella ja on läpi kauden ollut joukkueensa johtavia pelaajia. Seuraavassa lyhyt läpileikkaus miehen uraan sekä ajatuksiin Suomesta

Tapparan lokakuussa värväämä 36-vuotias kanadalaishyökkääjä Josh Green on ollut joukkueelle kullanarvoinen vahvistus. Isokokoinen mies on vahva kulmaväännöissä, mutta myös kädet käyvät entisellä NHL-pelaajalla vikkelästi, josta kertovat mm. runkosarjassa syntyneet 21 täysosumaa. Mutta mistä kaikki aikanaan alkoi?

- Minusta tuli jääkiekkoilija varmaan aika samalla tavalla kuin liki joka toisesta lapsesta Kanadassa.. Kaikki kaverini pelasivat, joten vartuin pelaten jääkiekkoa heidän kanssaan. Isäni oli myös jääkiekkoilija ja uskon, että se on auttanut minua paljon jääkiekkoilijan ammattiin siirtymisessä. Häneltä olen käytännössä oppinut kaiken mitä tänäkin päivänä lajista tiedän.

- Minulla on myös kaksi nuorempaa veljeä, jotka molemmat pelasivat nuoruudessaan jääkiekkoa. Toinen heistä oli maalivahti, joten homma toimi hyvin kun minä ja toinen veljeni lauoimme vetoja hänelle, kertasi kokenut Green syitä uravalintansa taustalla.

Pitkä jääkiekkotausta myös näkyy kokeneen pelimiehen otteissa eikä maila tärise tiukoissakaan paikoissa. Tasaiset ja hyvät esitykset veivät miehen aikoinaan aina NHL:ään asti, jossa Green pelasi vielä kaksi vuotta sitten seitsemän ottelun verran. Green myös arvostaa NHL-kokemuksensa korkealle.

- Ensimmäinen NHL-ottelu, ensimmäinen NHL-maali, NHL:n pudotuspeleissä pelaaminen ensimmäistä kertaa, mestaruuden voittaminen Itävallassa... Nuo ovat varmaan urani toistaiseksi merkittävimmät hetket, vastasi Green uransa huippukohdista kysyttäessä.

Suomelle ja Liigalle kehuja Greeniltä

Nyt mies on kuitenkin Suomessa ja Tampereen Tapparassa. Aivan kuten moni muukin pohjoisamerikkalainen pelaaja, myös Green oli kuullut Suomen liigan muistuttavan pelityyliltään eniten täkäläisiä liigoja kuten AHL:ää ja NHL:ää. Juuri muuta mies ei Suomesta ennakkoon tiennytkään.

- Ennen tänne tuloa tiesin Suomesta hyvin vähän. Pelasin parin suomalaisen kanssa Oklahoma Cityssä AHL:ssä parin vuoden ajan ennen kuin tulin tänne, he kertoivat minulle liigasta jonkin verran. Vuosien saatossa olen kuitenkin pelannut lukuisten suomalaisten pelaajien kanssa, joten tiedän vähän millaisia suomalaiset ovat.

Nyt kun Green on tahkonnut 44 ottelua Liigaa, ajatukset pelistä ja pelaajista ovat selventyneet.

- Peli on täällä erinomaista ja loistavia pelaajia on paljon. Maalivahtipeli erityisesti on erittäin hyvällä tasolla. Mikäli tässä liigassa haluaa voittaa, on osattava puolustaa hyvin ja olla sitoutunut siihen. Sen olen todellakin oppinut täällä ja tämän valmentajan (Jukka Rautakorpi) kanssa. Omalla alueella jokaisen on kannettava vastuunsa, kuvaili mies näkemyksiään Liigasta.

Päävalmentaja Rautakorpi on tehnyt mieheen vaikutuksen omalla vaativalla tyylillään, joka saa Greeniltä kiitosta.

- Jukan tyyli on loistava. Se on hyvin puolustusorientoitunut ja vaativa, mutta sitä juuri tarvitaan. Jukka saarnaa usein siitä kuinka voittaakseen on oltava valmis uhrautumaan, "maksamaan hintaa", ja kiinnittämään huomiota yksityiskohtiin, kuvailee Green Tapparassa neljättä projektiaan vetävää valmentajaa.

Entä sitten suomalainen elämäntapa? Sopeutuminen on sujunut kanadalaishyökkääjältä ja tämän perheeltä erinomaisesti.

- Täällä on ollut mahtavaa. Joukkue teki oloni hyvin tervetulleeksi heti kun tulin tänne. Kun perheeni, vaimoni ja kaksi pientä lastani, saapuivat tänne he todella tykästyivät suomalaiseen elämäntyyliin. Elämä täällä on hyvin helppoa ja huoletonta. Minä ja perheeni todella nautimme olostamme täällä, kertoi Tapparassa ensi kaudellakin nähtävä Josh Green.

» Lähetä palautetta toimitukselle