Sindel sairastuvalta sankariksi

LIIGA / Haastattelu
Pelicansin Jakub Sindelin pelikunto oli epävarma vielä päivää ennen Blues-puolivälieräsarjan avausta. Hyökkääjä kuitenkin voitti selkäkipunsa ja nousi yllätysratkaisijaksi Espoon illassa.

Perjantain ilonaihe numero yksi Jakub Sindelille oli tieto siitä, että hänen vihoitellut selkänsä kestää pelaamisen. Sen seurauksena syntyi toinen, vielä paljon suurempi syy riemuun. Tshekkihyökkääjä iski ottelun ainoan maalin päätöserässä.

Sindel pelasi oman laukauksensa jälkeen esimerkillisesti loppuun asti ja kävi napauttamassa paluukiekon sisään. Onneakin oli mukana, sillä hänen ensimmäinen kutinsa muutti suuntaa Blues-puolustajasta eikä siksi jäänyt Mikko Koskisen näppeihin. Mutta olipahan aito playoff-räkämaali!

– Kyllä, juuri niin! Lauoin, näin kiekon jäävän pyörimään sinne ja yritin mennä laittamaan sen sisään. Sinne meni. Sellainen oli tämä päivä, nyt pitää miettiä jo seuraavaa peliä, Sindel totesi maltillisesti pelin päätyttyä.

– Olin tänään ensimmäistä kertaa jäällä moneen päivään. Täytyy olla erittäin tyytyväinen tähän.

Ilves-sarjassa Sindel pelasi vain sarjan avausottelussa, sen jälkeen selkäkivut pakottivat hänet huilaamaan. Toipumiseen auttoi lepo, eivät ihmerohdot.

– Ei tässä lääkitykset taida enää auttaa. Selkä on ok, nyt tunnen oloni hyväksi, sen enempää ei nyt tarvitse miettiä.

Ottelu oli kokonaisuutenakin tasaisempi kuin ennakkoasetelmat antoivat odottaa. Kummallakin joukkueella oli vahvat vaiheensa, mutta erinomainen torjuntapeli piti maalimäärän pitkään nollassa.

– Tiukkaa puolustamista ja loistavat maalivahdit. Ehkä meni paikoin liikaakin taktikoinniksi, mutta sellaisiahan sarjojen avauspelit aina ovat, Sindel tuumi.

Seuraava koitos on alle vuorokautta myöhemmin Lahdessa.

– Totta kai se on kova paikka, mutta sitä ei tarvitse miettiä sen enempää, koska tilanne on molemmille sama, Sindel sanoi, ja samalla tavalla säesti päävalmentaja Hannu Aravirta.

– Meillä oli tankit ihan yhtä täynnä kuin Bluesillakin, ei mitään voimavajetta ole. Mieluummin olisin ottanut pelirytmiksi perjantai–sunnuntai–tiistai, mutta eipä tätä nyt auta ihmetellä, Aravirta totesi.

Jos Sindel pystyy pelaamaan lauantaina, hänelle sietäisi suoda lisää vastuuta ylivoimalla. Avausottelussa hän pääsi ylivoimaan mukaan vasta kolmannessa erässä. Pelicansin pelin yksi heikkouksista oli laukauksien säästely pakkopelissä, joten hanakasti ampuvana rightin pelaajana Sindelille on käyttöä erikoistilanteissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle