Selin kuumana: ”Kovaa on, kun lääkärinvaltuuksia käytetään tuomarilinjassa”

LIIGA / Haastattelu
HPK-koutsi Ari-Pekka Seliniä puhutti tuomarityöskentely lauantaina.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnassa iskivät lauantaina yhteen HPK ja Tappara. Pelin voittajaksi selviytyi Tappara voittomaalilaukauskilpailun jälkeen. Päähuomion ottelussa vei kuitenkin nimiinsä matsin tuomarilinja, joka puhutti etenkin HPK-luotsi Ari-Pekka Seliniä.

Etenkin toisessa erässä sattunut tilanne pisti Ari-Pekka Selinin käymään kuumana kuin hellan koukku. Keskimmäisen erän loppupuoliskolla Kerhon puolustaja Marko Tuulola niittasi joukkueensa maalin takana Tappara-hyökkääjä Elmeri Kaksosta.  

Tuulolalle tuomittiin taklauksestaan 5+20 minuutin rangaistus, syynä laitataklaus. Pallokerho kesti tuomiosta seuranneen alivoimansa, mutta rangaistus puhutti kuitenkin kamppailun jälkeen.

Selinin pisti tilannetta kiroamaan varsinkin se, että Tuulolalle vihellettiin ulosajo sen takia, että Tapparan nelosketjun laituri Kaksonen tuomareiden mukaan loukkaantui välikohtauksessa. Kaksonen palasi kaukaloon kuitenkin heti päätöserässä.  

– Syy oli loukkaantuminen. Kovaa on, kun lääkärinvaltuuksia käytetään tuomarilinjassa. Kova jäähy meille, mutta taistelimme joka tapauksessa, Selin ruoti tilannetta ja jatkoi ruoskimistaan:

– Tuo on niin ihmeellistä. Tuulola taklasi Elmeri Kaksosta ja sai vitosen. Tuomari kertoi, että pelaaja loukkaantui, mutta sitten Kaksonen oli saanut jonkun suklaapatukan väliajalla ja taas jaksoi pelata heti kolmannessa erässä.

"Ei ollut mitään tuomarilinjaa"

Tuulolan ulosajon lisäksi hämeenlinnalaisille vihellettiin lauantaina peräti seitsemän muutakin jäähyä. HPK kesti kyllä alivoimansa uhrautuvasti, sillä Tappara ei saanut aikaiseksi ainuttakaan ylivoimaosumaa.

Tuomarilinja kaikesta huolimatta puhutti pelin jälkeen. Tai oikeastaan tuomarilinjaa ei edes ollut, jos Seliniin on uskomista.

– Ei ollut mitään tuomarilinjaa. Ei ole muuta kommentoitavaa siihen. Parhaansa yrittää, mutta jos taso on tuo, sitten se on. Ei sille mitään voi, Selin manasi.

Heikko tuomarityöskentely sai ottelun jälkeen myös Kerhon apukapteeni Tuomas Vänttisen tulistumaan.

– En oikein tiedä mikä linja täällä on. On linjaa ja ei ole mitään linjaa. Vituttaa jengin puolesta tuollainen, sillä niin paskaa tuo tuomarilinja. Ihan käsittämätöntä, Vänttinen arvosteli.

Vänttinen arveli matsin jälkeen Tappara-kapteeni Ville Niemisellä olleen oma vaikutuksensa pelin tuomareiden työskentelyyn.

HPK:n ja Tapparan välisen tiimellyksen päätuomareina vihelsi kaksikko Marko Kovanen ja Teemu Salminen.

– Nieminen on nyt siellä sanonut jotakin ja sitten Salminen antaa hillua siellä miten sattuu, Vänttinen epäili ja jatkoi selostaen:

– Siellä jäi selkeä jäähy pois ja sitten Tuulolan ulosajo, mistä tuomarit tekivät sellaisen diagnoosin, että siellä oli loukkaantunut mies pahasti, mutta pystyi pelaamaan pelin kuitenkin loppuun. Antoi silti ulosajon.

"Turha se on taas inistä"

Niin. Pallokerhon ja Tapparan välinen yhteenotto päättyi lukemiin 2-1. Voiton ratkaisseen rankkarimaalin harhautteli juurikin Nieminen.

Tämäkin häkki puhutti hämeenlinnalaisten apupäällikkö Vänttistä. Kiekkoilijan mukaan Nieminen liikutti kiekkoa ratkaisussaan useamman kerran taaksepäin, joka on SM-liigan säännöissä kiellettyä.   

– En ole sitten tuollaista rankkariakaan nähnyt, että siinä taaksepäin vedetään kolme kertaa ja sitten vedetään tyhjistä sisään. Se on aika huikeata touhua. Keskitytään me pelaamiseen ja antaa näiden (tuomarit) sohlata illasta toiseen, Vänttinen rummutti.

– Jos mekin saamme hangata viisi minuuttia maalin edessä, varmasti jostain tyhjiin saamme. Minun mielestäni siinä tuli kiekko taaksepäin monta kertaa. Turha se on taas inistä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle