Raha-asiat viivästyttivät Haatajan paluuta Ouluun: "Palkat viisi kuukautta myöhässä"

LIIGA / Haastattelu
Haataja sai palkkasaatavansa ja pääsi palaamaan Kärppiin.
Kuva © Timo Savela
Juha-Pekka Haatajan paluu Kärppiin sai sinettinsä, kun oululaisjoukkue tiedotti uudesta kahden vuoden mittaisesta sopimuksesta. Aika Venäjällä oli vaikeaa Haatajalle. Hyökkääjä joutui viettämään viisi kuukautta ilman palkkaa seuran huonon taloustilanteen johdosta.

Hyökkääjä Juha-Pekka Haatajan siirto Kärppiin ei ollut jouhevin mahdollinen. KHL-seura HK Atlant Mytištšin heikosta taloustilanteesta johtuen mies joutui odottamaan palkkasaataviaan pitkään. Ennen sitä ei siirto ollut mahdollinen.

− Palkat olivat viisi kuukautta myöhässä, ja niitä piti odottaa. En tahdo summista kuitenkaan puhua. Ei siinä muuta ihmeellistä ollut, kommentoi Haataja epäselvyyksiä Kärppien tiedotustilaisuudessa. 

− Joukkueella oli rahoituksen kanssa pahoja ongelmia, joita paikattiin muun muassa myymällä ykkösmaalivahti Moskovan TsSKA:han. En ollut mikään poikkeustapaus, kaikki pelaajat olivat samassa tilanteessa.

KHL-seurojen heikko taloustilanne on ollut kuluvan kiekkokevään ja – kesän suuri puheenaihe. Myös Atlant on ollut yksi huhutuista seuroista, joiden osallistumista sarjaan on kyseenalaistettu. 

− Pelkäsin hieman, että seura vedettäisiin tahallaan alas, jotta palkkoja ei tarvitsisi maksaa. Mikäli Atlant ei olisi maksanut palkkoja, ei joukkue olisi saanut sarjalisenssiä tulevalle kaudelle. Onneksi intoa jatkamiseen vielä oli, kertoi 31-vuotias tuore urheiluravintolan osaomistaja.

− Niin, Venäjällähän ei tunnetusti mitään palkkaturvaa ole, jatkoi Haataja.

Yleisen mielipiteensä Venäjän kiekkosarjan toiminnasta Haataja ilmaisi varsin suorasanaisesti.

− Jääkiekon taso on erittäin kova, siitä ei ole kahta puhetta, mutta ympärillä on enemmän tai vähemmän puuhastelijoita ja tuuliviiriäijiä, latasi Haataja.

Ennen siirtymistään Venäjälle Haatajalle oli luonnollisesti vakuutettu seuran vakavaraisuutta ja hyvää taloustilannetta.

− Minulle kerrottiin, että seurassa on uudet omistajat, ja että näin ollen asiat olisivat hyvällä mallilla. Uuden vuoden aikoihin kuulin huhuja, että omistaja haluaa kunnostaa Mytištšin alueella olevia kouluja ja sairaaloita, joten rahat menivät sinne.

− Joulukuun lopussa sain palkkaa, ja seuraava kerta oli vasta toukokuussa, jatkoi Haataja. 

Suomalaisittain tuleva KHL-kausi on mielenkiintoinen, kun Jokerit aloittaa oman taipaleensa liigassa. Haataja uskoo vakaasti Jokereiden mahdollisuuksiin.

− Jokerit tulee menestymään. Jos sinulla on hyvä valmentaja, jota Erkka Westerlund on, sitoutunut pelitapa ja nöyriä kiekkoilijoita, niin varmasti menestyt. Venäläisten individualismi on siellä tyypillinen tapa pelata. Suomalaisella joukkuepelillä pystyy myös sitä taitoa vastaan pelaamaan. En keksi syytä, miksi Jokerit ei menestyisi, pohti Haataja.

Kotona jälleen

Paluu Kärppiin Venäjän reissun jälkeen oli Haatajalle helppo valinta. Kiinnostusta hyökkääjää kohtaan tuli tosin muualtakin.

− Oli itsestään selvää, että mikäli en Venäjälle jäisi, olisi Kärpät ainoa vaihtoehto. Yhdestä toisesta KHL:ssä pelaavasta seurasta tuli tarjous, mutta joukkue ei pelaa ensi kaudella kyseistä liigaa, joten ei siitä sen enempää.

Tuleva kausi Kärppien kanssa on mahdollisuuksia täynnä, kun kotimaisen Liigan lisäksi Kärpät osallistuu Champions Hockey Leagueen.

− CHL on mielenkiintoinen lisä ensi kaudelle. Näyttäisi, että tällä kertaa se on tehty hyvin, eikä kyseessä ole mikään harjoitusturnaus. Meillä on vakaana tavoitteena menestyä sielläkin hyvin, kommentoi Haataja.

Myös yhteenpaluu vanhan tutkaparin, Ivan Humlin, kanssa on mieluinen asia.

− Nautin Ivanin kanssa pelaamisesta. Emmeköhän me löydä taas sen yhteisen sävelen pelaamiseemme.

− Nyt minun on vain löydettävä se oma parin vuoden takainen tasoni, ja nautittava tästä hommasta, päätti Haataja.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle