Pulkkinen astui esiin tärkeimmällä hetkellä

LIIGA / Haastattelu
Teemu Pulkkinen onnistui maalinteossa kahdesti.
Kuva © Jussi Kivimäki
Maalinteko on ollut läpi koko sarjan Jokereille hankalaa. Keskiviikkoillassa kahden maalin iltaa viettänyt Teemu Pulkkinen teki tärkeät kaksi maalia ja kantoi joukkueensa voittoon.

Ensimmäisessä erässä Ossi Väänänen syötti Teemu Pulkkisen läpiajoon. Pulkkinen laukoi tärkeän avausosuman kotijoukkueelle Petri Vehasen jalkojen välistä verkon perukoille.

- Oli tärkeää saada ensimmäinen maali, sillä ensimmäisen maalin tehnyt joukkue on aina vahvoilla. Oli helpottavaa päästä heti alussa karkumatkalle.

- Ossi syötti hyvin minut läpi, ja loppupeleissä aikaa oli melko vähän. Päätin sitten yrittää längistä, kun sieltä se aina välillä sujahtaa sisään. Onneksi tällä kertaa näin kävi myös, valoitti hyökkääjä avausmaalinsa syntyä.

Myös Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä nosti ottelun jälkeen Pulkkisen nimen esiin.

- Kun ollaan selkä seinää vasten, täytyy riveistä astua esiin. Tänään Pulkkisen Teemu oli yksi näistä esiin astujista, Lämsä totesi.

Teuvo Teräväinen siirrettiin tähän otteluun Pulkkisen rinnalle. Pulkkinen antoikin paljon kehuja ketjukaverilleen ottelun jälkeen.

- Teukka on hieno pelimies ja todella loistava syöttelijä. Hänen kanssaan saimme tänään luotua paljon maalintekopaikkoja.

- Kun koko kentällinen luo hyviä maalipaikkoja niin silloin niitä maaleja myös tulee. Tänään meidän ketjulla kulki hyvin ja toivottavasti sama meno jatkuu huomennakin, totesi Pulkkinen.

Helsingin Areenan isompi kaukalo antoi taitohyökkäjälle tarvittavan lisätilan maalien tekemiseen. Jokerihyökkääjästä myös vastustajan maalille pääseminen oli helpompaa kuin aiemmissa otteluissa.

- Hieman tuntui että isompi kaukalo antoi meille sopivasti etua tänään. Tosin huomenna Raumalla on sitten vastaavasti pienempi kaukalo. Sielläkin on pyrittävä pääsemään puolustajien taakse ja maalille, kertoi Pulkkinen.

Jokerit on edelleen selkä seinää vasten kun Jokerit matkustaa Raumalle jo keskiviikkoiltana. Sarja on äärimmäisen tiukka, mikä sopii Pulkkiselle erinomaisesti.

- Pikkuhiljaa varmasti alkaa vaikuttaa se, että meillä oli viikon lepo runkosarjan jälkeen. Mitä pidemmälle sarja etenee, sitä enemmän meille on pienestä tauosta hyötyä.

- Veitsi kurkulla kun pelataan ja sarja on tiukka, niin kyllähän se sytyttää. Itse tykkään pelata tiukoista paikoista ja nämä pelit ovat niitä kauden kohokohtia, Pulkkinen vakuutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle