Patrik Forsbacka jaksaa taistella

MESTIS / Haastattelu
Vermuntilan Tempon Suomi-sarja-joukkueesta Kajaanin Hokkiin juuri siirtoajan päättymisen kynnyksellä siirtynyt hyökkääjä Patrik Forsbacka on noussut lyhyessä ajassa kotiyleisön suosikiksi. Jokaisen tilanteen loppuun asti pelaava monikäyttöinen taistelija kertoi Jatkoajalle mietteitään torstaisen TuTo-ottelun jälkeen.

22-vuotias Forsbacka on osoittautunut Kajaanissa olonsa aikana arvokkaaksi taistelijaksi. 190-senttinen ja 87-kiloinen Forsbacka on käyttökelpoinen molemmissa päissä kenttää, sillä laitahyökkääjä osallistuu kiitettävästi puolustustehtäviin ja ottaa iskuja vastaan maskimiehenä vastustajan maalilla. Miten kovaa taklaava armoton työmies on itse nähnyt aikansa Kajaanissa?

- Ihan hyvin on mennyt. Olen päässyt pelaamaan hyvien kavereiden kanssa ja saanut onnistumisia, Forsbacka kertoi kolmannen puolivälieräottelun jälkeen.

Torstainakin Forsbacka oli näkyvässä roolissa. TuTo-vahti Sami Heinonen huitaisi miestä mailallaan jäähyn arvoisesti ja Hokki iski jäähyn aikana ottelun voittomaalin. TuTo-valmentaja Ismo Lehkonen ei pitänyt maalivahtinsa tempusta.

- Peli ratkesi Heinosen typerään jäähyyn. Selvä kakkonen, maalivahdin pitäisi keskittyä torjumiseen eikä poliisina oloon. Forsbacka teki Heinosesta aasin näköisen, Lehkonen manasi ottelun jälkeen.

Forsbacka kuului Hokin parhaimmistoon voittoisassa TuTo-ottelussakin. Kaksi plusmaalia tehotilastoon ja syöttö 3-1-maaliin kertovat hyvin menneestä iltapuhteesta. Millainen ottelu sitten oli taistelijan silmin?

- Joukkue pelasi hyvin. Hyvää taistelua, uskottiin että pystytään nousemaan vielä.

Otteluvoitoin 0-2 tappiolla ollut Hokki pystyikin nousemaan mukaan taisteluun välieräpaikasta. Hokki-valmentaja Vladimir Kolekin mukaan peli ei juuri poikennut kahdesta aiemmasta kohtaamisesta, mutta jotain linnapaitojen pelissä oli kuitenkin tapahtunut.

- Pelattiin paremmin. Saimme paineen maalin eteen ja joka jätkä pelasi täydet 60 minuuttia. Se näkyi ja kaikki uskoi siihen, usko ei loppunut missään vaiheessa. Tiesimme, että pystymme pärjäämään.

Puolivälierien ottelutahti on tiivis, sillä lauantaina alkanut puolivälierävaihe on ohi viimeistään tulevana sunnuntaina. Hokki lähtikin heti torstain ottelun jälkeen kohti Turkua, jossa kiekko putoaa jäähän perjantai-iltana. Millä mielin taistelija Forsbacka lähtee reissuun?

- Hyvillä mielin. Samalla taistelulla ja asenteella lähdetään pelaamaan.

Kilometrejä joukkueille ainakin kertyy, sillä maamme entisestä pääkaupungista on matkaa Kainuun korpimaille yli 600 kilometrin verran. Tiiviin ottelutahdin sekä kahdeksan ja puolen tunnin bussimatkojen luulisi olevan rankkaa.

- On se raskasta. Voitto tuo lisäenergiaa ja pleijarit on hienointa aikaa kaudesta. Kova pelitahti on raskasta, mutta välimatka on molemmille joukkueille sama. Siinä pitää vain pystyä palautumaan ennen seuraavaa peliä. Voitto tuo virtaa lisää, Forsbacka sanoi.

Rumpuryhmä toi illan ottelussa halliin koko kauden kaivattua ääntä ja muutkin katsojat uskaltautuivat viimein kannustamaan linnapaitoja. Forsbacka huomasi tämän ja kiitteli ottelun jälkeen kotiyleisöä äänekkäästä tuesta.

- Kiitoksia yleisölle. Se oli tänään korvaamaton tuki ja kuudes kenttäpelaaja, tosi iso kiitos.

» Lähetä palautetta toimitukselle