Ortion ilta yhtä pomppua vaille täydellinen

LIIGA / Haastattelu
Ortio sai kiitellä omia äänekkäitä kannattajia voittoisan vierasottelun päätteeksi.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Vahtimestarin erikoinen ja kokemus puhui. Pelicansin Jan Latvala pilasi osumallaan napakan iltapuhteen HIFK:n maalilla esittäneen Joni Ortion nollapelin. Erityisen tyytyväinen punanuttujen kobrakäsi oli HIFK:n pelilliseen kehitykseen viikon sisällä.

Helsingin jäähallin pihasta Lahtea kohti startanneeseen bussiin asteli kasa päättäväisiä pelaajia. Tiistaina SaiPalle koettu 2-6-tappio oli hyvä lähtökohta petrausta ajatellen.

Se onnistui. HIFK pelasi hyvää kiekollista peliä ja onnistui nappaamaan kaksi pistettä mukaansa Joni Töykkälän jatkoaikamaalilla.

– Todella hyvä parannus verrattuna siihen tiistain konttaukseen. Se kertoo paljon siitä, että meillä on johtajuutta ja luonnetta tuolla kopissa. Pystytään ottamaan tuollaisesta tappiosta ne oikeat asiat mukaan ja pystytään työstämään niitä, näki voitosta tyytyväinen Joni Ortio.

Punanuttujen maalilla 21-vuotias Ortio oli erittäin hyvässä vireessä. Varmaa perustorjumista ja tärkeitä pelastuksia. Oma iltapuhde sai hyvän arvosanan itse suorittajalta ja samalla syy henkilökohtaisen tason parempiin otteisiin löytyi helposti.

– Kiekkokontrolli oli se juttu nyt. Noissa muutamissa peleissä kiekot ovat vähän pomppineet. Nyt ei sellaisia turhia pudonnut ja nekin sai takaisin haltuun, mitkä tippuivat siihen eteen.

Nollapeli ja täydellinen iltapuhde karkasi hallusta vain 23 sekuntia ennen loppua. Virhepompun kautta kiekko ajautui Pelicansin Jan Latvalalle, jonka ranne painui varmasti HIFK:n verkkoon. Ortiolle itselle tilanne tuli yllätyksenä.

– Ilmeisesti se kiekko otti laidasta pompun. Lähti rännistä yhtäkkiä toiseen suuntaan ja sitten pieni onnenkantamoinen. Ihan loistokuti Latvalalta, ei siinä sitten hirveästi palaa ollut. Pikkuisen se harmittaa, mutta kaksi pinnaa ja ollaan siihen tyytyväisiä.

Askeleita yhteistä tavoitetta kohti

Kesällä Turusta Helsinkiin vaihtanut Ortio on omien sanojensa mukaan sopeutunut maan pääkaupunkiin erittäin hyvin. Harjoittelukaudella haasteita oli kuitenkin tarjolla.

– Polven kanssa oli pientä häikkää. Rasitusperäinen juttu, että ei oikein jalalla päässyt tekemään mitään. Polkupyörää poljin aika paljon, AHL:stä viime kaudella SM-liigaan palannut veräjänvartija kertoi ja jatkoi:

– Nyt on pystynyt taas tekemään kunnolla voimaharjoittelua, mutta en usko sen mitenkään vaikuttavan. Ihan hyvässä kunnossa tässä ollaan ja nyt voi pikku hiljaa rakentaa otteluohjelman salliessa sitä voimapuolta.

HIFK:ssa lähtökohtaista ykkösmaalivahdin vastuuta kantavalla Ortiolla kauden tavoitteet ovat selvät.

– Totta kai voittaa pelejä joukkueelle ja pelata. Meillä on kaikilla tasan se yksi tavoite minkä eteen tehdään paljon hommia.

Huonon SaiPa-ottelun jälkeen petrausliike onnistui Lahdessa, mutta vielä pelillisellä saralla jäi parantamisen varaa.

– Vähän olimme kiekon kanssa huolimattomia. Varmuutta pitäisi saada kiekolliseen pelaamiseen ja omalla tavalla rohkeuteen. Pelicans käänsi aika hyvin meidän menetyksistä ja siinä meidän täytyy olla tarkkana.

HIFK:n pelit jatkuvatkin nopeasti, kun lauantaina vastassa on hyvässä vireessä oleva Ilves. Kotihallissa punanuttujen onkin oltava hereillä.

– Varmasti Ilveskin pyrkii käyttämään noita menetyksiä hyväksi. Tykkäävät kääntää peliä, mutta ollaan tarkkoina ja pitää säilyttää se sama äijämäinen ote, mitä meillä nytkin oli. Silloin mennään vielä pitkälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle