Nordlund ihmetteli vanhan seuransa ylivoiman tehokkuutta

LIIGA / Haastattelu
Viime kaudella puolustajien maalipörssin voittanut Markus Nordlund kohtasi vanhan seuransa ensimmäistä kertaa uudessa kotihallissaan. Puolustaja oli ihmeissään entisen seuransa ylivoimatehokkuudesta.

Helsingin Areenassa nähtiin tiistaina maalirikas kiekkoilta, kun 90-luvun mahtiseurat Jokerit ja TPS iskivät yhteensä 11 maalia. Illan kohtaaminen oli Markus Nordlundille erityinen, sillä hän kohtasi vanhan seuransa ensimmäisen kerran uudessa kotihallissa.

– Oli ihan mukava lähteä pelaamaan tänään, kun oli paljon tuttuja jätkiä vastassa. Ottelusta muodostui aikamoinen maali-ilottelu, joten ainakin katsojat olivat varmaan tyytyväisiä, Nordlund veisteli ottelun jälkeen.

Ottelu oli varsin vaiherikas. TPS iski ottelun toisessa erässä kolme maalia kuuden minuutin sisään ylivoimalla. Varsinaista ylivoima-aikaa osumiin kului vain reilut puolitoista minuuttia.

– Kaverin ylivoima oli kyllä karmean hyvä, tai eihän se mikään kaveri kyllä oo. En oikein tiedä, mitä sen kanssa olis pitänyt tehdä. [Ville] Vahalahti on liigan paras tossa roolissa, analysoi Nordlund vanhan joukkueensa ylivoimaa.

Yhden syöttöpisteen illan ottelussa saalistanut Nordlund on pelannut alkukaudesta Jeremy Dehnerin pakkiparina. Pakkiparin peli on toiminut hyvin, vaikka Dehner joutuukin välillä paikkaamaan yltiöpäisesti hyökkäävää Nordlundia.

– Ajatellaan Jeremyn kanssa hyvin pitkälti samalla lailla jääkiekosta. Tullaan tosi hyvin juttuun kaukalon ulkopuolellakin, ja ainakin tällä hetkellä peli näyttää sujuvan kaukalossakin.


Markus Nordlund hakee vielä kauden ensimmäistä osumaa.

Viime kaudella puolustajien maalipörssin voittanut Nordlund ei ole avannut maalitiliään vielä tällä kaudella. 112 kertaa kauden aikana laukonut puolustaja laukoi TPS-ottelussakin 11 kertaa. Tuloksetta. Onko eurajokelaisen selkään kiivennyt pienimuotoinen apina?

– No emmä tiedä, ainahan sitä yrittää laukoa. Vähän se ehkä jäytää tuolla päässä, mutta ei tässä nyt mitään hirveitä paineita ole siitä otettu, Nordlund kuittasi.

Entä miten varsinaissuomalaisen sopeutuminen Helsingin kirkkaisiin valoihin on sujunut?

– Tosi hyvin, ja varsinkin tähän joukkueeseen. Täällä on tosi paljon hyviä jätkiä, niin on ollut aika yllättävän helppokin maalaispoikana päästä sisään tähän joukkueeseen, Nordlund naurahtaa lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle