Mustaoranssi laulu raikaa vieraspaikkakunnasta riippumatta

MESTIS / Haastattelu
Miika Pääkköseltä ei KooKoota kannattaessa tunnetta ja sydäntä puutu.
Kuva © Antti Varonen
Riippumatta siitä, missä KooKoo vierasottelunsa pelaa, löytyy katsomosta yleensä joukko omin voimin tulleita kannattajia. Henkeen ja vereen -kannatusta ilmentävä Miika Pääkkönen on tukenut joukkuettaan paikan päällä jo liki kahdessasadassa peräkkäisessä ottelussa.

Maanantaina Talvisalossa käydyn SaPKon ja KooKoon neljännen puolivälieräottelun runsaslukuisen kotiyleisön seasta erottui mustaoranssiin pukeutunut pieni, mutta sisukas kannattajajoukko raikuvine lauluineen.

Yksi kannattajista, Miika Pääkkönen on ollut KooKoon kannattajatoimintaa ylläpitävässä Kuudennessa Kenttäpelaajassa jo kuusi vuotta. Mikäli järjestön puolesta bussi ei vieraspaikkakunnille lähde, starttaa Pääkkösen auto joka tapauksessa.

− Olin jo pidemmän aikaa käynyt siellä katsomassa pelejä, mutten fanipäädyssä. Sitten sinne tuli vain lisää ihmisiä mukaan ja siitä syntyi se porukka, Pääkkönen muisteli Kouvolan jäähallista saamaansa kipinää.

Kolmen viime vuoden aikana Pääkkönen on panostanut kaiken vapaa-aikansa kouvolalaisjoukkueeseen. Lempäälässä 31.10.2012 pelattu LeKi-KooKoo on ottelu, joka Pääkköseltä on viimeksi jäänyt väliin.

Tuona ajanjaksona mies on siis tukenut KooKoota paikan päällä peräti 194:ssä peräkkäisessä ottelussa. Pääkkönen opiskelee Kouvolan seudun ammattiopistossa viimeistä vuottaan, joten matkustaminen vaatii myös koulun puolelta joustamista.

− Se vaatii sponsoreilta ja vanhemmilta rahaa. Opettajat kyllä ymmärtävät, kun joutuu lähtemään ja antavat lisätehtäviä ennen reissua.

KooKoo pelaa ensi kaudella Suomen pääsarjaa ensimmäisen kerran sitten kevään 1990 putoamisen jälkeen. Liiga on organisaationa kuluneen 25 vuoden aikana muuttunut, joten seuralla on Sportin tavoin vastassa kova savotta tulevaisuuden suhteen niin pelaajiston kuin talouden osalta.

Kannattajapohjaa seuralla on vielä Kuudennen Kenttäpelaajan lisäksi, joten katsomossa asiat eivät ainakaan jää puolitiehen.

− Odottava fiilis ja sitä on odottetukin Kouvolassa tosi paljon. Sinne lähdemme haastajan asemista.

− Samaan malliin jatkamme kaikki pelit, kuten Mestiksessäkin, Pääkkönen totesi päättäväisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle