Mika Partanen paluustaan Liiga-jäille: "Olen katsonut pelejä ihan tarpeeksi"

LIIGA / Haastattelu
Partanen teki illan ottelussa 1+1-tehot. (Arkistokuva)
HIFK sai lauantai-iltana vieraakseen Vaasan Sportin. Ottelusta muodostui kova kaksinkamppailu-ottelu, jonka päätteeksi HIFK oli vahvempi lukemin 4-0. Illan viimeisen osuman iski koko alkukauden sivussa ollut ja Mestis-kiekkoa parin viikon ajan pelannut Mika Partanen.

HIFK otti lauantai-iltana kotivoiton Sportista lukemin 4—0. HIFK kärsi edellisiltana karvaan tappion Rauman Lukolle voittomaalikilpailun jälkeen. Tänään siitä ei ollut kuitenkaan tietoakaan, vaan helsinkiläisjoukkue oli pystynyt kanavoimaan tappiosta aiheutuneen kiukun oikein tälle illalle.

Perjantaina tämän kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Mika Partanen oli ottelun jälkeen erittäin mielissään paluusta Liiga-kaukaloihin. 

− Ihan hyvältä on tuntunut, kun pääsee terveenä pelaamaan. Kiva on päästä pelaamaan, Partanen iloitsi.

− Olen katsonut pelejä ihan tarpeeksi. Toivottavasti pysyn terveenä ja pääsen pelaamaan mahdollisimaan paljon.

Partanen on pelannut Mestistä RoKissa neljän ottelun verran, ennen ensimmäisiä Liiga-otteluita tällä kaudella. 

Saldona sieltä oli yksi piste. Tästä huolimatta Partanen oli tyytyväinen, että pääsi RoKin paidassa pelaamaan.

− Kiva oli päästä siellä pelaamaan, eihän se henkilökohtaisesti ihan mikään paras reissu ollut. Mutta nimenomaan tätä varten oli hyvä, että pääsin pelaamaan pelejä.

− Parani vähän kunto siinä ja jaksaa näitä pelejä sitten vähän paremmin, Partanen jatkoi.

Kolmen ottelun viikko 

25-vuotias hyökkääjä pelasi keskiviikkona edellisen ottelunsa RoKin paidassa, joten tälle viikolle kohdalle tuli kolmen ottelun viikko.

Ottelukuorma tuntuu kropassa.

− Kyllä se tuntuu, kun nyt oli kolmas peli tälle viikolle. Se vie vielä aika paljon mehuja kropasta, mutta kyllä tässä tottuu pikkuhiljaa, Partanen kertoi.

− Parempaa ja parempaa koko ajan. Jaksaa enemmän ja enemmän.

Liiga jäi lauantai-illan jälkeen maaottelutauolle. Partasen mukaan tauko tulee hieman pahaan paikkaan, pelihaluja kun olisi.

− Olen huilannut ihan tarpeeksi. Kyllä tässä jaksaisi pelata.

− Pari päivää tässä huilia, niin jaksaisi kyllä taas, Partanen jatkoi.

Illan ottelussa Sportia vastaan HIFK:n oma kasvatti oli tehokkaalla päällä. Partanen kirjautti tililleen 1+1-tehot. Maali syntyi ihan ottelun loppuhetkillä.

− Kyllä se maali hyvältä tuntui. Oli tässä vähän aikaa hiljaista, niin kiva, että sain maalinkin aikaiseksi, Partanen myhäili.

HIFK:n pelaaminen on mennyt eteenpäin koko alkukauden ajan. Vaikka syyskuu oli tuloksellisesti hankala, lokakuussa helsinkiläisjoukkue voitti neljä ottelua kahdeksasta.

Varsinkin kotiotteluissa HIFK on ollut vahva. Illan voitto oli kuudes kotivoitto putkeen. Partasella oli myös näkemys hyvään vireeseen.

− Hyviä jätkiä koko koppi täynnä. Peli näyttää paremmalta ja paremmalta koko ajan, Partanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle