Lehdistötilaisuus

MESTIS / Haastattelu
Savon hegemoniakamppailun tauottua valmentajat kertailivat pelitapahtumia lehdistötilaisuudessa. Jukureiden Risto Dufva oli silminnähden erittäin tyytyväinen omiensa esitykseen. KalPan valmentaja Mika Pieniniemi ei ottelun jälkeen vaikuttanut erityisen harmistuneelta, vaikka tuloksena olikin kirvelevä tappio.

- Lähtökohta tähän peliin oli se, että oltaisiin otettu opiksi edellisestä täällä käynnistä. Ei oltu henkisesti valmiita Jukureiden kohtaamiseen. Tänään iso kiitos joukkueelle siitä, että nyt oltiin valmiita taistelemaan voitosta, kiitteli KalPa-luotsi joukkuettaan.

- Ensimmäinen erä oli ehkä hermostunutta, saatiin kolme laukausta Strömbergiä kohti. Saatiin hyviä tilanteita sinne alueelle, Max Kenigin ketju pyöritti moneen otteeseen ihan hyvin siellä, mutta ne tärkeimmät eli laukaukset puuttui. Toinen erä oli meiltä ilmeeltään paljon parempi, Strömberg joutui jo pikkuisen töihin siinä ja loppua kohden parempaan suuntaan mentiin, kertaili Pieniniemi pelitapahtumia.

Jarkko Kososen toiminta oli siinä määrin heikkoa, että jopa Mika Pieniniemi kritisoi tuomareita ensimmäistä kertaa valmentajauransa aikana. Aihettakin oli:

- En tiedä, oliko pelin hengen mukainen jäähy siinä ottelun kahden viimeisen minuutin aikana. Vastaavanlaisia tilanteita jäi varmasti viheltämättä useita ja nyt päätettiin että tässä vaiheessa, kun peliä on jäljellä vajaat kaksi minuuttia, otetaan nämä vihellykset tähän mukaan. Siitä nyt voidaan olla hyvin montaa mieltä ja vaikka minulla on miinuslasit päässä, katson tilannetta tietyllä tavalla subjektiivisesti ja oman joukkueen puolelta, pohti Pieniniemi kolmannen erän loppuhetkillä tullutta jäähyä.

- Väitän että koettiin vääryyttä siinä tilanteessa, mutta se nyt ei enää auta mitään, jatkoi Pieniniemi.

Jukureiden valmentaja Risto Dufva oli tyytyväinen kotivoittoon. Jukurit onnistui toistamiseen tällä kaudella yllättämään sarjaa suvereenisti hallitsevan KalPan, joten aihetta iloon varmasti löytyi.

- Ensimmäinen juttu tässä pelissä oli se usko, että voidaan pärjätä. KalPan joukkueen pelaajisto alkaa olla jo melko pelottavaa luokkaa. Yksittäisen pelaajan pelipanos nousee, kun haaste kasvaa, kiitteli valmentaja hyvin esiintynyttä kotijoukkuetta.

- Pelin taso oli loistava. Yleinen virtaus, tempo ja kamppailu olivat kärkiottelun veroisia, tuumasi Dufva.

Dufva antoi vielä tunnustusta vierasjoukkueen uudistetuille ketjuille. Kapanen ei vielä ollut parhaimmillaan, mutta ammattilaisen rutiini ja taito olivat silti nähtävissä.

- Kyllähän Hall, Kapanen ja Mustonen on sellainen kenttä että oksat pois, kyllähän ne meitä siinä vähän pilkkanaan piti.

» Lähetä palautetta toimitukselle