Lapin lahjakkain Juntti

LIIGA / Haastattelu
Kun Antti Erkinjuntti ennen viime kautta siirtyi Kajaanin Hokista Turkuun, hän herätti huomiota lähinnä sukunimensä vuoksi. Erkinjuntti aloitti tasaisen varman murtautumisen liigaa seuraavien tietoisuuteen jo debyyttikaudellaan. Toisen liigakauden alku oli koko joukkueen tavoin myös "Juntille" vaikea, mutta viime otteluissa hän on noussut TPS:n ratkaisevaksi pelaajaksi.

Edellisessä kolmessa ottelussa Erkinjuntti on viimeistellyt viisi tehopistettä ollen viime otteluiden tehokkain TPS-pelaaja. Kaikkiaan tämän kauden 15 ottelussa ovat syntyneet tehot 3+4=7. Tehot oikeuttavat Palloseuran sisäisen pistepörssin kolmossijaan. Parikymppinen hyökkääjä ei kuitenkaan ota paineita, vaikka onkin tehnyt kahdessa viime ottelussa voittomaalin.

- Ei siitä paineita ole tullut. Sattunut vaan omalle kohdalle ne maalit. Enemmän siitä paineita on ollut, kun ei ole tulosta tullut. Pikemminkin onnistumiset ovat vapauttaneet peliä, tuumii Erkinjuntti hieman jopa hämillään viimeaikaisista onnistumisistaan.

Huomattavin muutos liigauran alkuun Erkinjuntin osalta on fysiikan paraneminen. Tuoreena Mestis-mestarina ja vuoden Mestis-tulokkaana Turkuun kesällä 2007 tullut Erkinjuntti oli liigatasolle melkoinen raakile. Nykyään mies pärjää jo kohtuullisesti isompia pakkeja vastaan kulmaväännöissä ja pystyy pelaamaan tilanteet loppuun hieman ahtaammassakin välissä.

- Kyllä lisääntynyt lihasmassa vaikuttaa varmasti peliin kokonaisuudessaan. Pelitavaltani olen kuitenkin sellainen, että menen mielelläni kulmiin ja koitan pitää paljon kiekkoa, mies itse arvioi.

TPS muutti hieman fysiikkavalmennustaan noin kuukausi takaperin. Voimavalmennuksessa pyritään nyt kiinnittämään enemmän huomiota räjähtävyyteen. Monien muiden pelaajien tavoin myös Erkinjuntti on tyytyväinen tehtyihin muutoksiin.

- Kyllä sen omassa pelissä huomaa. Jaksetaan luistella aiempaa enemmän ja tehokkaammin ja sitä kautta päästään paremmin kiekkoon kiinni, Lapin lahjakkaimmaksi aikanaan mainostettu kiekkoilija kiittelee.

Pelipaikalla ei väliä

Alkukaudella Erkinjuntti joutui TPS:n sentteripulan oltua pahimmillaan pelaamaan itselleen epätyypillisellä pelipaikalla keskushyökkääjänä. Peli oli tahmeaa eikä tulostakaan tullut, vaikka pelaaja kokeilun ajalta valmennukselta kerääkin kehut.

- Se oli vähän pakkorako, mutta haluttiin tietää pystyykö Juntti siinä pelaamaan. Se selvisi, että tarvittaessa Anttia keskellä voi peluuttaa, toteaa Palloseuran kakkosvalmentaja Kalle Kaskinen.

Omimmalle paikalleen laitaan pääsyn jälkeen myös tulosta on hiljalleen syntynyt. Erkinjuntin itsensä mukaan suoria yhtäläisyysmerkkejä ei voi pelipaikan ja kohentuneiden tehojen välille vetää.

- Ei minusta pelipaikkojen välillä omalla kohdallani niin paljoa eroa ole. Pienestä se on kuitenkin kiinni, että kulkeeko peli vai ei. Onpahan nyt ainakin parempia kavereita keskellä, Juntti hymähtää.

Viime peleissä Erkinjuntti on esiintynyt Tuomas Suomisen kanssa samassa ketjussa. Miesten keskellä on pelannut joko Aki Uusikartano tai Jamie Johnson. Erkinjuntin mukaan ketjut ovat toimineet hyvin.

- Suomisen kanssa ollaan tuttuja jo viime kaudelta. Pelattiin melkein koko kausi yhdessä ja tasapainotetaan toisiamme aika hyvin. Aki ja Jamie ovat molemmat hyviä kiekollisia pelaajia, jotka pystyvät oveliin ratkaisuihin, analysoi laituri.

- Ei ketjulla sinänsä ole väliä. Pääasia, että onnistumisia tulee, peli kulkee ja joukkue voittaa, päättää Erkinjuntti.

» Lähetä palautetta toimitukselle