Laine ennätyksestään: ”Tämä oli vasta alkua”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Laine on tehoillut kuudesti kahteen ensimmäiseen MM-otteluunsa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Suomi kaatoi Pietarin iltapäiväpelissä Saksan lukemin 5-1 äitienpäivän kunniaksi. Ottelussa kaksi maalia viimeistellyt ja yhden syöttöpisteen saalistanut Patrik Laine laittoi jälleen historiaa uusiksi.

Leijonien avausottelussa Valko-Venäjää vastaan Patrik Laine nousi framille tehtyään tehot 2+1 heti avausottelussaan MM-tasolla. Ottelun myötä Laineesta tuli nuorin MM-joukkueessa pelannut pelaaja, nuorin maalintekijä ja nuorin syöttöpisteen saalistanut pelaaja.

Avausottelun tehojen myötä Laine nousi erittäin potentiaaliseksi haastajaksi tšekkilegenda Jaromir Jagrin 26 vuotta vanhalle ennätykselle. Jagr teki 18 vuotta turnausvuonna täyttävänä viisi tehopistettä kymmenessä ottelussa. Nyt Laine kuitenkin ohitti kyseisen ennätyksen vain kahdessa ottelussa, kun nuorukainen iski limpun uuniin kolme sekuntia ennen summeria.

− On se vissiin ihan ok suoritus, jos tuollaiseen pystyy, mutta nälkää löytyy vielä ja tämä oli vasta alkua. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta hyvin nämä pari ensimmäistä peliä ovat menneet, Laine hymyili taiston tauottua.

"Taisin uhota, että pari maalia pitää äidille tehdä"

Ennätysmaaliaan Laine kuvaili seuraavasti.

− Niin. Eipä se ehkä kaunis maali ollut, eikä se siitä kaunista tee, vaikka tuollainen sillä syntyikin, Laine sanoi.

Maalit saivat myös äitienpäiväleiman.

− Taisin uhota, että pari maalia pitää äidille tehdä. Ne olivat kuitenkin vain kaksi maalia muiden joukossa ja tärkeintä on, että voitettiin joukkueena.

Viimeisen vuoden aikana Laine on noussut koko kansan Patrikiksi, eikä valtakunnasta löydy varmasti ketään, joka olisi välttynyt nuorukaisen kiekkosuorituksilta. Pietarissa paikan päällä olleet Suomi-fanit huusivat ottelun päätyttyä Laineen nimeä.

Se lämmitti nuorukaista, mutta hän ei kaikkea huomiota halunnut viedä voitolta.

− Kuulin sen kyllä tuossa, kun seistiin viivalla. Mukava aina tietysti, kun omaa nimeä huudetaan, mutta mieluummin olisin kuullut Suomi-huutoja, koska voitimme joukkueena, Laine päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle