Kuka ihmeen Jukka Kuusivuori?

MESTIS / Haastattelu
Moni hieraisi silmiään nähtyään Kiekko-Vantaan kokoonpanon tämän viikon torstaina, kun vantaalaiset pelasivat vierasottelun Järvenpään Haukkoja vastaan. Maalin suulla pelasi suurelle yleisölle täysin tuntematon Jukka Kuusivuori. Lauantaina, Kuusivuoren uran toisen Mestis-ottelun jälkeen, Jatkoaika tapasi miehen ja selvitti tämän taustoja.

- Kuusivuoren Jukka Kuopiosta, vastasi Kiekko-Vantaan uusin maalivahti toimittajan kysyessä kuka mies on ja mistä hän tulee.

- Kuopiossa olen syntynyt ja Kuopiossa olen ikäni ollut ja asunut. Siellä ruvettiin oikeastaan viime kesänä Ropposen Jukan kanssa yhdessä treenaamaan, ja sitä kautta tuli vähän ajatusta siitä, että pitäisikö tässä vielä koittaa lähteä jonnekin pelaamaan. Ikää on jo paljon, mutta kokemusta ei kuitenkaan ole ylemmistä sarjoista mistään, jatkoi 25-vuotias kuopiolainen.

Aiemmin urallaan Kuusivuori on pelannut 2. divisioonassa. Kuluvalla kaudella mies ei ollut ennen Haukat-ottelua pelannut missään.

- En ollut pelannut yhtään peliä tällä kaudella. Olen pelannut viimeksi viime maaliskuussa Leppävirran Kiekossa 2. divisioonaa Itä-Suomen lohkossa.

- Koko syksy pommiteltiin vähän joka paikkaan ja koitettiin mistä se homma aukeisi. Näytti vähän jo siltä, että mitään ei tapahdu. Itse kuitenkin halusin uskoa siihen hommaan. Viikko sitten, monien maalivahtien loukkaantumismurheiden kautta tuli ilmoitus, että olisiko halukkuutta tulla viikoksi tänne näytille ja kokeilemaan, kertasi Kuusivuori taustoja Vantaalle siirtymiseen.

- Aluksi ei ollut muuta puhetta, kuin että tullaan harjoittelemaan tänne ja katsotaan miten se homma lähtee siitä etenemään. Kaikki tämä mitä sitten on tullut, on tullut ihan täytenä yllätyksenä.

Yllätyksenä tosiaan, sillä alun perin Vantaalle vain harjoittelemaan tullut maalivahti komennettiin välittömästi maalin suulle.

- Kyllähän se oli vähän jännä tunne keskiviikkona iltaharjoitusten jälkeen. Mä en odottanut ollenkaan sitä, että tässä lähdetään pelaamaan. Tossa sitten harjoitusten jälkeen oli palaveri jäällä ja valmentaja Hirvonen ilmoitti, että Kuusivuori on maalissa huomenna Järvenpäässä. Kyllähän se vähän löi mahaa sekaisin heti jo siinä jäällä. No, ei mitään, siitä vaan katse kohti sitä seuraavaa päivää ja Järvenpään peliä.

- Kyllähän se peli vähän jännitti. Siellä pääsi heti mukaan hommaan ja jotenkin se vaan lähti rullaamaan. Ei se tuntunut yhtään hankalalta. Välillä tietysti pelaamattomuus näkyi sillä tavalla, että teki pelissä tiettyjä juttuja, joita tekisi ehkä toisella tavalla, jos olisi pelannut tässä syksyllä.

Kiekko-Vantaa hävisi ottelun 3-6, mutta valmennusjohto oli tyytyväinen uuden maalivahdin esitykseen.

- Hyvä mieli jäi torstaista, vaikka tappio tulikin. Juteltiin heti perjantaina valmennuskaksikon kanssa asioista ja he antoivat ymmärtää olevansa tyytyväisiä siihen mitä olivat nähneet.

- Lähdettiin perjantaina taas tekemään hommia tonne jäälle ja harjoittelemaan. Tuli sitten samanlainen ilmoitus, että valmistaudu pelaamaan huomenna KooKoota vastaan.

Uransa toisen Mestis-ottelun Kuusivuori siis pelasi lauantaina KooKoota vastaan. Kiekko-Vantaa katkaisi kuuden ottelun voitottoman putkensa kukistamalla kouvolalaiset jatkoajalla lukemin 2-1. Kuusivuorelle merkittiin ottelussa 25 torjuntaa.

- Tänään pikkusen löi paineita, kun tuli omat katsomaan tuolta Kuopiosta. Tuli tyttöystävää, veljiä, sukulaisia, kavereita ja kaikkia. Se toi oman jännitteensä vielä, mutta näköjään se jännite kääntyi tänään sitten positiiviseksi jännitteeksi.

Tarkkaavaisimmat katsojat huomasivat Kuusivuoren kannustusjoukon, sillä nämä olivat varustautuneet otteluun kylttien kera.

- Mä kuulin ennen peliä, että he tekevät isot lakanat ja tämmöiset. Näköjään siellä sitten oli sellaiset "JUKKA"-kirjaimet tehty. Mutta ihan kivaa. Se toi lisää hyvää fiilistä peliin.

Kuusivuoren try out –sopimus päättyy tämän viikon jälkeen, mutta valmentajien tyytyväisyyden perusteella on helppo uskoa, että sopimus saa jatkoa. Kuusivuori itse ei jatkoaan liiemmin murehdi, mutta haluaisi jatkaa joukkueessa.

- Mä olen tullut tänne tekemään parhaani ja antamaan näytöt. Katsotaan nyt sitten kuinka tästä jatketaan eteenpäin ja mikä on tilanne. Mä menen itse joka päivä harjoituksiin tekemään parhaani.

- Joka päivä tällä viikolla on tuntunut paremmalta olla joukkueen mukana. Rupeaa tuntemaan jätkiä jo nimeltä ja jengi tuntuu ihan mukavalta. Toki tietysti näin savolaisena ei ymmärrä kaikkia noita stadin juttuja, kun ne vääntää sitä slangia ja muuta, mutta eiköhän niistäkin jotain selvää tule jossain vaiheessa.

Mikäli Kuusivuoren sopimus saa jatkoa, on mahdollista, että hän pelaa maalin suulla myös perjantaina TV-ottelussa TuToa vastaan. Maalivahti ei myönnä, että TV-kamerat tulisivat millään tavalla vaikuttamaan otteisiin.

- Ei se sillä tavalla. Se on kuitenkin peli tuolla kentällä, enkä mä siellä niitä kameroita kattele. Mä vaan kattelen kiekkoa tuolla kentällä ja koitan pysäyttää ne kiekot, se on mun tehtävä. En mä siitä mitään lisäpaineita ota.

» Lähetä palautetta toimitukselle