KooKoon maalille hälytetty Ruusu: ”Tästä pitää hetki nauttia”

LIIGA / Haastattelu
Ruusu siirtyi pikalainalla JYPistä KooKoon maalinsuulle.
KooKoo nappasi perjantaina jopa hieman yllättävät kaksi pistettä IFK:lta. Voiton takuumiehenä oli pikalainalla kouvolalaisten riveihin hypännyt 19-vuotias maalivahti Markus Ruusu.

Hiljattain valmentajaansa vaihtanut KooKoo on joutunut kohtaamaan melkoisesti vastoinkäymisiä, sillä torstaisen TPS-kamppailun jäljiltä sairastuvalle joutuivat Terry Broadhurstin ja Mikko Alikosken lisäksi joukkueen molemmat maalivahdit.

Kouvolalaisten A-junioreissa pelaava Tomi Rautio ei voi kantaa torjuntavastuuta yksin, joten apuun hälytettiin alkukaudella JYPissä ja JYP-Akatemiassa pelannut Markus Ruusu.

− Torstaina yhdentoista aikaan illalla tuli soittoa. Tulin tänne suoraan Jyväskylästä, 19-vuotias maalivahti naurahti.

Jyväskyläläistorjujan debyytissä ei jäänyt parantamisen varaa, sillä hän torjui liigauransa ensimmäisen nollapelin. Maalivahti kesti HIFK:n lukuisat laukaukset kuin muuri.

-Aika hyvä fiilis, Ruusu hymähti.

− Voitto on aina voitto, mutta vielä tällaisesta paikasta. Tästä pitää hetki nauttia ja mennä sitten eteenpäin.

Ruusu on kuluvalla kaudella pelannut kolmesti JYPin maalilla. Nyt Dallas Starsin kuudennen kierroksen varaus kuitenkin koppaa kiekkoja Mestiksessä JYP-Akatemian riveissä.

Alkukaudella tapahtunut liigadebyytti JYPissä kuitenkin lämmitti mieltä.

− Liigassa on aina hienoa pelata, sillä täällä on kovia pelejä. Nautin jokaisesta hetkestä.

KooKoo saa hetken nauttia Juha-Pekka Haatajan jatkoaikamaalin tuomasta voitostaan, sillä joukkue pelaa seuraavan kerran vasta keskiviikkona. Nähdäänkö Ruusu myös Kouvolassa?

− Ei ole vielä mitään tietoa. Mennään hetki kerrallaan, hän itse pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle