Kivi: "Kaivettiin verta nenästämme"

LIIGA / Haastattelu
Kivi harmitteli joukkueensa virheitä pelin loppuhetkillä.
Kuva © Jarno Hietanen
Ässien valmentaja Karri Kivi oli tyytyväinen patapaitojen peliin viimeistä kymmenminuuttista lukuunottamatta. Vaikka Kivi etsiskelikin jo toistamiseen finaalisarjassa tapahtuneeseen loppusekuntien shokkiratkaisuun syytä karman laeista, näki hän todellisen syyn olleen kuitenkin joukkueen otteen herpaantumisessa kolmannen erän jälkipuoliskolla.

- Kaivettiin ns. verta nenästämme, että se tasoitus sieltä sitten tuli. Viimeisellä kympillä tuli sellaisia virheitä, joita ei olla pitkään aikaan tehty. Lähtien niistä jäähyistä, joita siinä otimme, analysoi Karri Kivi ottelun oltua ohitse.

Tapparan raju alku pakotti Ässät pelin alussa selviytymismoodiin.

- Tappara tuli alussa todella kovaa. Olimme hyvin valmiina, mutta he vain vyöryivät päälle. Piti tehdä vähän muutoksia kesken pelin ja päästiinkin sitten tasoihin, eli selvittiin siitä. Tänään nähtiin, että oli kovat piipussa.

Jos Jukka Peltola iski avausfinaalissa SM-liigan finaalien myöhäisimmän varsinaisen peliajan ratkaisun ennätyksen, niin tänään Tappara pisti vielä paremmaksi, kun peli ratkesi vain sekuntia ennen summeria.

- Tuosta lopusta ei varmaan tarvitse sanoa mitään. Jos viimeksi sanoin, etten ole ennen nähnyt, että tehdään viisi sekuntia ennen loppua näissä peleissä, niin mikähän karma tämä sitten oli, Kivi äimisteli. Hän kuitenkin myönsi, että kentällä ollut ässäpakka yksinkertaisesti lopetti kuuluisasti pelaamisen, vaikka summeri ei ollut vielä soinut.

Vaikeampi nollata kuin avausfinaalin pomppumaali

- Maanantaina oli niin eri tilanne, että tässä täytyy kyllä kaikki konstit käyttää, että huomiseksi saadaan itsemme virtaa täyteen. Neljän voiton sarjassa on kuitenkin se hyvä puoli, että kaikki pelit alkavat aina nollista, eikä se siitä miksikään muutu.

Kivi oli tyytyväinen, kuinka Porissa otetun selvän voiton jälkeen joukkue onnistui latautumaan Hakametsään.

- Jos eka peli olikin maailman helpoin nollata, niin viime pelin jälkeen oli kova työ, että saadaan itseluottamus säilytettyä, mutta hyvä olo veks. Se onnistui kyllä, joukkue oli valmis, mutta Tappara tuli niin vahvasti alussa, että olimme ottavana osapuolena.

Kahta yhtä karvasta tappiota harvemmin yhteen finaalisarjaan mahtuu ja Kivi myönsi, että töitä on edessä ennen kuin kiekko tipahtaa huomenna Porissa keskiympyrään.

- Kyllä tässä sarjassa on kolmessa pelissä aika paljon tapahtunut kieltämättä. Olen itsekin ollut monet sarja mukana, mutta että kaksi näin dramaattista loppua. Ei siinä auta, kuin keksiä huomiseksi jippoja, millä saadaan tämä nollattua, Kivi tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle