Kemppainen: "Pelaamisen rakenne on ollut kunnossa"

LIIGA / Haastattelu
Kemppainen osui jälleen Jokereita vastaan.
Kärpät palasi tappiollisen tammikuun tasauksen avausottelun jälkeen takaisin voittojen tielle, kun Jokerit kaatui lauantaina Raksilassa maalein 5-2. Kärppien hyökkääjä Joonas Kemppainen näki joukkueen viikonlopussa niin positiivisia, kuin myös negatiivisia asioita.

Kärpät sai perjantain jatkoaikatappiolleen nopean kuitin, kun Jokerit kaatui lauantaina täpötäyden Raksilan hornankattilan edessä hienolla peliesityksellä. Voitto oli oululaisille erittäin tärkeä taistelussa runkosarjan voitosta. Siitä huolimatta Joonas Kemppainen oli ottelun jälkeen hieman kaksijakoisissa tunnelmissa.

− Tämä oli nousujohteinen viikonloppu meiltä. Perjantaina oli todennäköisesti koko kauden surkein aloitus peliin. Ensimmäinen erä oli aivan järkyttävää peliä meiltä. Siitä onneksi pystyimme hyvin nostamaan omaa ilmettämme aina tämän ottelun kolmanteen erään asti, kommentoi Kemppainen joukkueen otteita viikonlopun kahdessa ottelussa.

Lauantain ottelussa Kärppien peliesitys olikin aivan toista luokkaa verrattuna perjantaihin. Kemppainen jakoi tämän ajatuksen ja näki selkeästi, millä osa-alueilla joukkue onnistui tasauskierroksen toisessa osaottelussa ensimmäistä paremmin.

− Aivan perusjutuista se parannus lähti. Meidän työilme ja kiekollinen peli oli täysin toista tasoa tänään. Saimme jopa syötöt napsumaan lapoihin. Perjantaina tuntui, että avauserässä emme saaneet edes kahta perättäistä syöttöä perille asti.

Kärppien syyskausi oli huima, kun joukkue voitti lokakuun alun jälkeen lähes jokaisen ottelun. Joulutauon jälkeen pistetahti ei aivan vastaavanlainen ole ollut. Kuitenkin voittoja ja tappioita tärkeämpää on joukkueen kehitys suuremmassa mittakaavassa. Kemppainen näki, että joukkue on oikealla tiellä, vaikka viime aikojen tulokset eivät aivan parhaita mahdollisia ole ollut.

− Kyllä sellainen pelaamisen rakenne on meillä ollut viime peleissäkin kunnossa. Ajatus ei aina aivan ole ollut mukana, ja sen takia olemme hieman lipsuneet otteluissa. Kuitenkin paljon hyviä aihioita meillä on olemassa. Vielä pientä lisäterävyyttä tarvitsemme lisää, niin varmasti pääsemme takaisin siihen huippuvireeseen, totesi Kemppainen Jatkoajalle.

Kemppainen onnistui tammikuun tasauskierroksen molemmissa otteluissa maalinteossa. Muutenkin keskushyökkääjä on ollut varsinainen piikki Jokereiden lihassa. Kahdeksassa viimeisessä Kärppien ja Jokereiden välisessä kamppailussa on Kemppainen onnistunut maalin tekemään peräti seitsemässä. Onko Jokereita vastaan pelaamisessa ekstralatausta mukana vai onko kyse silkasta sattumasta?

− Enpäs ollut koko asiaa huomannut. Tosin mietin kyllä eilen, että ainakin Helsingissä olen onnistunut hyvin maalinteossa. Ei siinä ole sen ihmeempiä, kaikki maalit otetaan vastaan.

Lauantaina Kemppainen osui ottelun loppuhetkillä tyhjään jokerimaaliin. Paikkoja hyökkääjällä oli useampaankin täysosumaan. Varsinkin ottelun toisessa erässä hyödyntämättä jääneet maalipaikat mietityttivät Kemppaista ottelun jälkeen.

− Kyllä se jäi melkolailla kaivelemaan, kun huippupaikoista en saanut maalia aikaiseksi. Varsinkin toisessa erässä hukatun 2−1-hyökkäyksen jälkeen kävin todella kuumana koko loppuerän ja erätauon ajan. Sellaisista paikoista pitäisi pystyä maali tekemään joka kerta.

Tulevalla viikolla on oululaisilla edessään kolme tärkeää ottelua. Alkuviikon joukkue on Etelä-Suomessa vieraskiertueella, ja heti tiistaina on luvassa todellinen huippuottelu, kun Tampereen Hakametsässä kohtaavat Liigan kaksi kärkiseuraa, Kärpät ja Tappara.

− Odotan tiistain ottelusta Tapparaa vastaan hieman samanlaista peliä kuin nämä kaksi ottelua Jokereita vastaan olivat. Tarkkaa, fyysistä ja vauhdikasta kiekkoa on varmasti tiedossa. Tulee varmasti todellinen huippuottelu.