Kaikki ottelut urakoinut Regin jaksaa taas

KHL / Haastattelu
Peter Regin on kantanut Jokereissa isoa vastuuta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden ykkössentteriksi täksi kaudeksi hankittu Peter Regin oli runkosarjassa joukkueensa ainoa pelaaja, joka tahkosi runkosarjan kaikki ottelut. Väsymys hiipi välillä jo puseroon, mutta pudotuspelien alla tanskalainen on taas virtaa täynnä.

Jokereiden viimein runkosarjaottelu Moskovan Spartakia vastaan oli helsinkiläisiltä vaisu esitys. Tiistaina ilme oli eri, kun vastassa oli hallitseva mestari SKA.

- Tämmöiset pelit ovat aina vaikeita. Tiistaina oli meille henkisesti iso ottelu, se oli jo vähän kuin pudotuspelejä. Emme saaneet sitten enää latauduttua tähän tarpeeksi, Peter Regin huokasi torstai-illan taiston jälkeen.

Regin on kauden aikana joutunut ajoittain todella kovalle kuormituksella, kun pelaajia on tippunut sairastuvalle. Kaikissa 60 KHL-ottelussa esiintynyt sentteri kävi välillä edustamassa myös kotimaataan Tanskaa, joten pelejä on kertynyt rutkasti. Hyökkääjä myöntää, että väsymys hiipi jo välillä puseroon, mutta pudotuspelien alla virtaa on taas.

- Niin, ja kävimme vielä Spengler Cupissakin joulun aikaan. Pohjois-Amerikassa totuin toki pelaamaan paljon, noin 80 ottelua ja pudotuspelit päälle. Sanoisin kuitenkin, että tämä 60 kaikkine näine matkustuksineen on suunnilleen yhtä raskas paketti.

- Tällä hetkellä ei tunnu lainkaan raskaalta, kyllä pudotuspelit antavat reilusti uutta virtaa sekä henkisesti että fyysisesti. Joskus tammikuun puolivälissä oli vähän raskasta.

Virheet minimiin

Kiekkoyleisölle pudotuspelien alkaminen helmikuussa on hieman outoa, kun KHL elää eri rytmissä muihin isoihin sarjoihin verrattuna

- Onhan se kieltämättä vähän outoa aloittaa pudotuspelit jo nyt. Kannattaa kuitenkin muistaa, että runkosarjakin alkoi jo elokuussa, joten kyllä tässä on aikakin jo aloittaa tosipelit.

Pudotuspelien Regin uskoo olevan samanlaisia kuin muissakin sarjoissa: tarkkaa puolustamista.

- Peli muuttuu, ihan kuten kaikissa sarjoissa. Ei enää voi tehdä mitään typeriä virheitä, niistä kyllä rangaistaan. Täytyy pitää paketti tiiviinä ja pelata kärsivällisesti.

Haastattelua tehtäessä Jokereiden tuleva vastustaja ei ollut vielä selvillä. Torpedoa miettiessä esille nousi joukkueiden edellinen, rangaistuslaukauksilla Jokereille lukemin 5-6 päättynyt ottelu. Regin latoi rutkasti virheitä ja huolimattomuutta sisältäneessä ottelussa neljä syöttöpistettä, mutta tanskalainen ei kehottanut odottamaan samanlaisia pelejä.

- Hah, ei todellaan kannata odottaa sellaista ottelua!

Regin oli runkosarjassa lopulta ketjukaverinsa Brandon Kozunin jälkeen Jokereiden pistepörssin toinen lukemilla 17+31=48. Mies oli kauteensa tyytyväinen, vaikka väliin mahtui vaisumpiakin jaksoja.

- Joukkueena kautemme on mennyt välillä ylös, välillä alas. Samaa se on ollut itselläkin, on ollut hyviä ja huonoja hetkiä. Lopulta ihan hyvin ja aikalailla odotuksien mukaankin, tanskalainen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle