Kaijomaa Jyväskylässä pelaamisesta: "Ihan kuin kotiin tulisi"

LIIGA / Haastattelu
Kaijomaa pelasi tiistaina jämäkästi.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Blues kärsi tiistaina Jyväskylässä kirvelevän tappion, kun JYP nousi viimeisessä erässä rinnalle ja ohi. Kalle Kaijomaa pelasi Jyväskylässä neljä kautta ennen siirtymistään muualle. Kevättä lähestyessä joukkueen vireystila vaikuttaa peruspuolustajan mukaan hyvältä.

Vaikka Blues karkasikin ottelun toisessa erässä maalin karkumatkalle, oli kaksi viimeistä erää JYPiltä vakuuttavaa hallintaa. Kolmannessa erässä espoolaisten taistelu ei enää riittänyt, vaan JYP karkasi lopulta 4−2-voittoon. 

Kalle Kaijomaa tuli Jyväskylään jo nuorukaisena ja pelasi JYPissä vietettyjen juniorivuosien jälkeen neljä kautta JYPin liigapaidassa. 

− On se aina erityistä tulla tänne pelaamaan, vähän kuin kotikaupunkiin tulisi. Muutin 17-vuotiaana Jyväskylään pelaamaan juniorijoukkueisiin ja pelasin myös neljä vuotta tuossa liigan mukana. Ihan kuin kotiin tulisi pelaamaan, hymyili Kaijomaa.

Ottelun alkuminuuteista asti huomasi, että pudotuspelit ovat jo aivan oven takana. Fyysisiltä väännöiltä ja torikokouksilta ei Jyväskylän tiistai-illassa vältytty.

− Pitkä ja pimeä syksy oli. Onhan se aina sitä hienompaa, mitä lähemmäs kevättä tullaan. Sitä rupeaa tosissaan nauttimaan. On mukava pelata, kun on panosta peleissä. Se tekee tästä hommasta paljon mielekkäämpää.

Blues on tällä kaudella yllättäen noussut taistelemaan paikasta kuuden joukossa, eikä kotietukaan ole vielä utopistinen. Myös Kaijomaa on tyytyväinen joukkueensa kauteen.

− Hyvin me olemme pelanneet. Olemme saaneet aika hienon mahdollisuuden, kun olemme voittaneet niin paljon pelejä, että taistellaan
viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta viimeiseen asti. Koitetaan se torstaina Lappeenrannasta meille ottaa.

Blues pelasi tiistaina kurinalaisesti ja kärsivällisesti, mutta energinen JYP yksinkertaisesti jyräsi kahdessa viimeisessä erässä espoolaiset alleen. Bluesin loppukiri ei oikein ottanut lopussa tuulta alleen, vaikka maalipaikkoja joukkue onnistuikin luomaan.

− JYP oli yksinkertaisesti meitä parempi tänään. Yksinkertaisella kaavalla heittivät kiekkoa päätyyn ja karvasivat kiekkoja meiltä pois. Tekivät myös tehokkaasti maalit omista erikoistilanteistaan ja paikoistaan, päätti Kaijomaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle