Juhani Tamminen Mestiksen ja Liigan eroista - "Tämä on nyt minun työ"

LIIGA / Haastattelu
Juhani Tamminen siirtyi RoKista Ilvekseen hyvän kauden päätteeksi.
Kuva © Oona Sarajärvi
Rovaniemellä kaksi kautta viihtynyt Juhani Tamminen muutti toukokuun alussa Tampereelle ja aloitti Ilveksessä valmistautumisen tulevaan kauteen. Jatkoaika seuraa koko kauden lähemmin "Aurinkoprinssin" ensimmäistä vuotta liigajäillä.

Tammikuussa 28 vuotta täyttänyt Juhani Tamminen on kulkenut pidemmän matkan alasarjojen kautta Liigaan. Kaksi nousujohteista kautta RoKissa toi vihdoin paikan liigajoukkueessa, ja edessä on uudenlaiset haasteet Ilveksen riveissä.

Hyökkääjä kertoo tottuneensa nopeasti uuteen ympäristöön ja päiväohjelmaan. Hänen mielestään mitään erikoista ei ole tapahtunut, mutta selkeitä eroja Mestiksen ja Liigan välille löytyy useampi. Isoin ero on työn ja jääkiekon yhdistämisessä.

− Mestiksessä aika moni pelaaja käy vähintään kesäisin töissä, kun siellähän ei saa rahaa kuin kahdeksalta kuukaudelta. Täällä ei tarvitse käydä eikä aika riittäisikään, kun päivät menee reenamiseen. Tämä on nyt minun työ.

"Kyllä tästä on nauttinut ihan kunnolla"

− Kyllä tästä on nauttinut ihan kunnolla. Mestiksessä oli todella rankkoja ja pitkiä päiviä, kun kävi ensin töissä ja sitten reenit päälle. Nyt jää vähän aikaa muullekin touhulle.

Rankkojen kuntoharjoitusten vetäminen on myös osoittautunut erilaiseksi Mestikseen verratessa, jossa harjoitukset tehdään usein joko yksin tai pienellä kaveriporukalla. Yhdessä joukkueena tekeminen tuo erilaista potkua kuntoiluun.

− Yksin kun vetää jotain kovaa reeniä, niin siinä saattaa alkaa ajattelemaan, että ei hemmetti, mitä tästä tulee ja jaksaako tätä. Mutta ei sitä tuossa, kun kaveri vetää täysillä vieressä ja valmentajat katsovat, niin ei siinä luovuteta vaikka välilä tuntuukin pahalta.

− Joukkuekaverit on tosi mukavia tyyppejä, ja meillä on hyvä henki reeneissä. Olen tällä hetkellä heittämällä vanhin tuosta reeniporukasta, kun vanhimmat pelaajat reenaa omatoimisesti, mutta hyvin olen päässyt sisään ja mukaan touhuun.

Lihaskunnon kasvattamisesta uutta kautta kohti

Uuteen kauteen valmistautuminen alkoi heti toukokuun alussa yhteisellä joukkuepalaverilla, jossa käytiin läpi muun muassa harjoitusohjelmat. Ensimmäisellä viikolla oli myös ensimmäinen kuntotesti.

− Pyörätesti oli kova veto viikon loppuun, kun en ollut aiemmin tehnyt sitä. Viime viikolla saatiin tulokset, jossa näkyivät kaikki arvot, ja lopussa oli ohjeistus, mitä reeniä tehdä enemmän ja mitä ei tarvitse niin paljon.

Toisella viikolla oli lisää kuntotestejä punttien, juoksun ja staattisten hyppyjen muodossa. Harjoituksia on ollut kaksi kertaa päivässä, aamupäivällä ja iltapäivällä.

− Neljä kertaa viikossa on aamuisin punttia ja iltapäivällä aerobista. Nyt on ollut sählyä, squashia ja sulkapalloa. Perjantaisin sitten vedetään mehut pois viikonlopuksi rappusreenillä, jossa juostaan ja hypitään rappusia ylös alas.

Jäällä joukkue ei ole vielä toukokuussa montaa kertaa käynyt vaan reeneissä on keskitytty lihaskuntoon ja jäällä on käyty vain pitämässä yllä tuntumaa.

− Kevyttä hommaa se on vielä ollut. Hiukan maalintekoa ja kiekon kanssa kikkailua. Loppuun ollaan sitten ihan vain höntsäilty.

"Näitä ei juurikaan Mestiksessä ole"

Toukokuun viimeisellä viikolla joukkueelle oli pidetty ravintoluento siitä mitä huippu-urheilijan kannattaa syödä saadakseen enemmän irti kuntoilusta. Lihaksista pidetään huolta myös hierontapäivillä. Näitä ei juurikaan Mestiksessä ole.

− Ravintoluento oli hyödyllinen juttu, tietää mitä lisätä omaan ruokavalioon. Hierontakin eroaa Mestikseen, kun siellä ne piti hoitaa omalla ajalla.

Tamminen on ollut moneen asiaan tyytyväinen Ilves-organisaatiossa, ja varusteiden hankinta saa myös kiitosta.

− Meillä kävi varuste-edustajat hallilla, että sai kokeilla kaikkia ja kertoa, mistä tykkää. On se aika erilaista, kun tässä vaiheessa voi jo valita omat vermeet valmiiksi syksyyn. Mestiksessä, kun tarvitsi jotain, niin tuotiin vain jotkut. Luistimiakin taisi olla vain yhdet mallit.

Kesäkuun puolesta välistä joukkue jää hiljalleen omatoimijaksolle, joka kestää heinäkuun loppuun. Sitä ennen tiedossa on jääharjoitusten lisäämistä harjoitusohjelmaan.

Tammisen kuulumisia voi lukea Jatkoajasta jälleen heinäkuun alussa, kun omatoimijaksoa on takana muutama viikko.

» Lähetä palautetta toimitukselle