Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Johan Backlund lähtee nöyrästi taistelemaan peliajasta

Kärppien maanantain tiedotustilaisuudessa nähtiin kahden tutun naaman lisäksi myös uusi tuttavuus, kun Johan Backlund istahti jatkosopimukset taskuissaan istuneiden Ville Pokan ja Oscar Eklundin viereen. Mies tietää Kärpissä vallitsevan maalivahtitilanteen ja uskoo sen olevan vain positiivinen haaste.

SM-liiga on Kärppien kanssa sopimuksen tehneelle Johan Backlundille, 30, vielä tuntemattomampi sarja. Mies on kuullut, että Suomessa pelataan paljon Pohjois-Amerikkalaisella tyylillä ja mies odottaakin pääsevänsä mukaan katsotaan ja tottumaan liigan pelityyliin.

− Olen pelannut paljon suomalaisia tai SM-liigassa pelanneita pelaajia vastaan, mutta en ole hirveästi pelejä katsonut. Olen kuullut, että tämä liiga on nopea tyyliltään ja monet sanovat, että tämä vastaa paljon Pohjois-Amerikan tyyliä pelata. En tiedä paljoa, mutta on hauska lähteä katsomaan, mitä tämä liiga tuo tullessaan.

Miehelle Eurooppaan palaaminen oli tietyllä tapaa uusi alku. Kärpissä maalivahdille tarjoutuu hyvä mahdollisuus näyttää omat taitonsa.

− Sitä Flyers myös sanoi minulle, että on hyvä lainata minut tänne Eurooppaan, pääsen täällä pelaamaan hyvässä liigassa. Kuten sanoin, siellä oli liikaa maalivahteja ja tämä on vähän kuin raikas uusi aloitus, kun en ole paljoa pelannut ja olen kärsinyt vähän eri loukkaantumisista, täällä saan hyvän mahdollisuuden.

Loppukaudella tavoite onkin päästä pelaamaan mahdollisimman paljon, sillä tällä kaudella tilille ei ole tullut kuin kaksi ottelua Pohjois-Amerikan puolella.

− Minulla on aika korkeat odotukset. Olen jutellut myös valmennusjohdon kanssa ja he odottavat minulta hyviä otteita. Pyrin vain saamaan sen oman tasoni takaisin ja auttamaan sitä kautta joukkuetta. Päivä päivältä eteenpäin, nyt muutamat harjoitukset alle ja sitä kautta pyritään pääsemään sille hyvälle tasolle.


Backlund liittyy tällä hetkellä hyvässä vireessä olevan Kärppäryhmän mukaan.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Rauhassa liikkeelle

Backlundin kohdalla valmennusjohto kaavailee ensimmäistä peliä viikonlopun otteluiden kohdalle. Backlund haluaa kuitenkin itse olla varma siitä, että pystyy antamaan parhaan mahdollisen suorituksen heti ensimmäisessä ottelussaan.

− Minulla oli lyhyt keskustelu valmentajan kanssa ja juttelimme tästä viikosta. He halusivat tietää, olenko valmiina vai en ja olisi hienoa päästä pelaamaan, jos tunnen olevani tarvittavalla tasolla harjoituksissa. Minulla on keskustelutuokio maalivahtivalmentajan kanssa nyt iltapäivällä ja toivottavasti olen valmis pelaamaan tällä viikolla.

Valmennusjohdon puolelta päävalmentaja Hannu Aravirta haluaakin lähteä Backlundin kohdalla rauhallisesti liikkeelle, eikä aikomuksena ole lähteä hätiköimään.

− Aika näyttää, pallo on tässä alkuvaiheessa aika paljon hänellä. Haluan, että hän tuntee olevansa palautunut aikaerosta ja päässeensä joukkueeseen sisään ja sitä kautta on valmis. Meillä ei todellakaan ole kiirettä hänen suhteen, sillä meillä on kaksi maalivahtia erinomaisessa kunnossa. Sen takia meillä on varaa edetä rauhassa tämän asian kanssa, toteaa päävalmentaja Aravirta Backlundin peluutuksesta.

− Sanoinkin Backlundille, että hän saa rauhassa laskeutua maisemiin, meillä ei ole mitään paniikkia loukkaantumisten tai epäonnistumisten suhteen päällä.

Kärpillä on tällä hetkellä mielenkiintoinen tilanne, sillä seuralla on nyt kolme hyvää maalivahtia. Ville Hostikka ja Tomi Karhunen ovat pelanneet hyvän kauden ja Backlund tietääkin sen, että suoritusten on oltava hyvällä tasolla, jotta peliaikaa on luvassa.

− Kuulin, että täällä on kaksi nuorta maalivahtia ja että he ovat pelanneet hyvin viimeisten pelien aikana. Sitä he kertoivat ja sanoivat, että haluavat kokeneen maalivahdin mukaan. Minun pitää pelata hyvin ja tällä tasolla se pelaa, joka on sillä hetkellä parhaalla tasolla. Minun mielestäni se on hyvä tilanne, että nyt on kolme maalivahtia, jotka kilpailevat peliajasta.

− En ole pelannut kovin paljoa tällä kaudella ja tällä tasolla et tuosta vain voi tulla sisään, vaan se peliaika on ansaittava. Pitää taistella kovasti, että saa peliaikaa. Et vain voi odottaa, että saat pelata, vaan pitää osoittaa, että ansaitset sen peliajan.

Tärkein tavoite peliajan saamisen lisäksi löytyy kuitenkin joukkueen auttamisessa. Backlundin puheista nouseekin esille kunnianhimo, mutta myös oivat joukkuepelaajan taidot ja ominaisuudet. Loppukauden visio onkin selkeä.

− Totta kai haluan pelata niin paljon kuin vain mahdollista, mutta kuten sanoin, niin se peliaika pitää ansaita. Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta kevään aikana niin hyvin kuin vain voin.

Lue myös

Kärppien kärkipuolustaja Miika Koivisto sivussa toistaiseksi

LIIGA | 23.3.2018 16:37
Kärppien tehokkain puolustaja Miika Koivisto loukkaantui torstaina pelatussa toisessa puolivälieräottelussa Ässiä vastaan. Koivisto on sivussa kokoonpanosta toistaiseksi. lue lisää

Kärppien kapteeni Kukkonen: "Ensimmäiseen kymppiin me tämän pelin hävisimme"

LIIGA | 22.3.2018 21:57
Ässät sai kotiluolassaan erittäin vahvan alun otteluun, mikä riitti lopulta arvokkaaseen voittoon Kärppiä vastaan. Vierailijoiden kapteeni Lasse Kukkonen näki joukkueensa pelaamisessa huolimattomuutta, vaikka valmistautumisen piti olla kohdillaan. lue lisää

Kärpille takaisku - tehopuolustaja Koivisto talutettiin pukukoppiin taklauksen jälkeen

LIIGA | 22.3.2018 19:00
Kärpät sai pahoja uutisia kesken puolivälieräottelun, kun joukkueen tehopuolustaja Miika Koivisto loukkasi itseään. Koivisto jäi Antoine Laganièren taklauksen jälkeen jäähän makaamaan, eikä päässyt jäältä pois ilman apua. lue lisää

Mikael Ruohomaa avasi Kärppien maalihanat − "Oli jopa ylilatausta tämän odottelun takia"

LIIGA | 21.3.2018 7:00
Oulun Kärppien Mikael Ruohomaa jatkoi pistetehtailua heti ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Ässiä vastaan. Pelin jälkeen mies jakoi kunniaa niin kanssapelaajille kuin vastustajilleen. lue lisää

Kärppien Manner ensimmäisen puolivälierän jälkeen: "Ei tästä pudotuspelihuumasta kannata liian isoa numeroa tehdä"

LIIGA | 20.3.2018 22:49
Oulun Kärpät otti kotonaan ensimmäisen voiton puolivälieräsarjassa Porin Ässiä vastaan. Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli positiivisesti yllättynyt joukkueensa suorituksesta. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätÄssät
"Ässillä yllätysmahdollisuus Oulussa"
Ässät tasoitti sarjan tehokkaan avauseränsä ansiosta torstaina, mikä tuo varmasti itseluottamusta porilaisryhmään. Kärpät menetti ottelussa kärkipuolustaja Miika Koiviston, mikä tekee ison loven oululaisryhmän alakertaan ja ylivoimapelaamiseen. Oululaisryhmä on ollut kotikaukalossaan kova, mutta Ässät osoitti pystyvänsä horjuttamaan joukkuetta. Voiton tuoma itseluottamuspiikki johtaa Ässiä pitkälle myös kolmannessa kohtaamisessa ja se pistää Kärpät ahtaalle. Ottelun ratkaisua voidaan joutua hakemaan jopa jatkoajalta saakka.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3
TPSSaiPa
"TPS sysää SaiPan kuilun reunalle"
SaiPa on kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa haastanut TPS:n täysin, mutta turkulaisryhmä on rankaissut sitä huolimattomuusvirheistä. Tiukat tappiot lisäävät varmasti nälkää lappeenrantalaisryhmään, mutta se ei riitä TPS:ää vastaan. Turkulaisjoukkueen kokenut osasto Eric Perrinin ja Ilari Filppulan johdolla on ollut hyvässä vireessä ja rokottanut erikoistilanteista SaiPaa kovalla prosentilla. Lappeenrantalaisryhmä taistelee kovasti myös lauantaina, mutta isäntien rutiini ratkaisupaikoissa on liikaa sille ja TPS nappaa ottelusarjan kolmannen voiton.
 • 4
 • 5
 • 2
 • 3
JYPHIFK
"JYP nappaa toisen kiinnityksen"
JYP hävisi avauskohtaamisen hallinnastaan huolimatta, mutta tasoitti sarjan perjantaina, vaikka HIFK ottelussa olikin niskan päällä. Jyväskyläläisryhmän aktiivinen peli tuotti ongelmia avauspelissä HIFK:lle ja JYPin tehottomuus pelasti helsinkiläisjoukkueen. Jos pelin kuva on samanlainen myös lauantaina, iskee JYP vääjäämättä jossain vaiheessa. HIFK:kin saa oman hyökkäyspelinsä ansiosta tilaisuuksia hyökkäyspäässä, mutta JYP jauhaa voittoon tarvittavat osumat.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TapparaKalPa
"Tasainen taistelu jatkuu Tampereella"
Tapparan ja KalPan sarjassa on edetty tähän asti kotivoittojen merkeissä. Molemmat kamppailut ovat päättyneet maalin erolla, eikä kolmaskaan kohtaaminen muutosta tuo. Tappara on kotikaukalossaan ennakkosuosikki, mutta perjantain voitto toi varmasti kuopiolaisryhmälle itseluottamusta. Maaleja nähdään jälleen molemmissa päissä, mutta kirvesrinnat pystyvät kotikaukalossa nappaamaan toisen kiinnityksen välieräpaikkaan.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3

Johan Backlund

s. 1981 Skellefteå, SWE
188CM / 90KG
SOPIMUS: 2013