Iiro Tarkki: "Täytyy voittaa, jos haluaa pysyä tolppien välissä"

LIIGA / Haastattelu
Tarkki on tottunut pelaamaan paljon, mutta tällä kaudella peliaika on jäänyt totuttua vähemmälle.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Oulun Kärppien joukkueessa on kaksi kovanluokan maalivahtia. Joulu- ja tammikuun peleissä selkeä ykkönen on ollut Tomi Karhunen, joka pelasi 16:sta ottelusta 13. Iiro Tarkki luisteli tolppien väliin vain kolme kertaa, kerran joulukuun alussa ja kahdesti tammikuussa. Tiistai-illan ottelu Ilvestä vastaan oli Tarkin toinen peli pitkän tauon jälkeen.

Iiro Tarkki pelasi ennen lauantain HPK-ottelua edellisen pelinsä joulukuun alussa. Kärpät hävisi KalPaa vastaan pelatun ottelun ja seuraavassa ottelussa maalin suulle luisteli viime keväänä mestaruuden torjunut Tomi Karhunen. Karhunen ei hävinnyt joulukuussa otteluakaan ja hänet valittiinkin ansaitusti Liigan joulukuun pelaajaksi.

Osasyy pitkään taukoon on myös loukkaantuminen, joka piti Tarkin kokonaan pois kokoonpanosta muutaman viikon ajan tammikuun puolivälissä. Tarkki myöntää, että pitkän tauon aikana pelituntuman ylläpitäminen ei ole helppoa.

− Eihän se ihan helpoimmasta päästä ole pitää pelituntumaa yllä, kun on pitkä tauko. Ei kuitenkaan auta kun samanlaisesti valmistautua peleihin, yrittää pelata niin yksinkertaisesti kun pystyy ja jättää kaikki turha pois.

− Nyt sain onneksi pelata kaksi peliä putkeen ja voitettiinkin molemmat, niin on aina helpompi jatkaa tästä .

Loukkaantumisensa aikana Tarkki seurasi otteluita katsomon puolelta. Maalivahdin mielestä otteluiden seuraaminen katsomosta on raastavaa.

− Silloin kun olin loukkaantumisen takia pois, niin en tykännyt yhtään seurata pelejä tuolta katsomosta. Se on melkein raastavampaa katsoa sieltä käsin niitä pelejä.

Kärpät voitti lauantaina HPK:n lukemin 5−2 ja tiistaina Ilveksen 4−3. Tarkin mielestä pelaaminen on tuntunut jopa yllättävänkin hyvältä tauon jälkeen ja voitot luonnollisesti lämmittävät maalivahdin mieltä.

− Yllättävän hyvältä tuntui pelata pitkän tauon jälkeen Hämeenlinnassa. Tyytyväinen täytyy olla, että voitettiin molemmat pelit, missä pääsin pelaamaan.

Ilvestä vastaan pelatussa ottelussa Tarkki sai olla melko rauhassa maalillaan, mikä ei ole maalivahdille se ideaalisin tilanne.

− Pelattiin fiksusti varsinkin viimeinen erä ja pystyttiin onneksi ottamaan kolme pistettä, niin se on aina hyvä suoritus. Itselleni peli oli vähän vaikea, kun ei hirveästi tullut laukauksia ja muutama aika ikävä pomppumaali pääsi sisään, hän kommentoi ottelua.

Tarkki on aiempina kausina tottunut pelaamaan paljon ja ollut yleensä joukkueensa ykkösvahti. Tällä kaudella tilanne on kuitenkin eri, kun samasta pukukopista löytyy toinenkin kovan tason veräjänvartija. Vaikka tilanne on uusi ja peliaikaa tulee vähemmän, raumalainen ei valita.

− Tietysti on eri tilanne, kun yleensä olen pelannut paljon, mutta tämä on uutta ja kun en pelaa, niin harjoittelen sitten vähän enemmän. Tilanne on kuitenkin hyvä ja olen tykännyt tästä. Karhunen on todella hyvä maalivahti, mikä on nähty kauden aikana.

− Asetelma on sillä tavalla tiukka, että kyllä kun saa mahdollisuuden pelata, niin oikeastaan täytyy voittaa, jos haluaa pysyä tolppien välissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle