Huml välieräavauksen kuumista tunteista: "Ei voi muutakaan odottaa"

LIIGA / Haastattelu
Huml arvosti avausvoiton korkealle.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppien ja SaiPan ensimmäisessä välierässä nähtiin kahdeksan maalia, lukuisia torikokouksia sekä myös kuumia tunteita. Myös Kärppien Ivan Huml nähtiin muutamaan otteeseen tilanteissa mukana.

Välierien ensimmäisen osaottelun alku oli kotijoukkue Kärpille pahin mahdollinen, kun SaiPa onnistui viimeistelemään avausmaalin jo alle minuutin pelin jälkeen. Tämä ei runkosarjan voittajaa saanut kuitenkaan suistettua pois raiteiltaan.

− Alku ei ollut tietenkään sitä mitä toivoimme, koska vastustaja sai heti kättelyssä avausmaalin. Minun pitää jakaa iso tunnustus joukkueellemme, koska emme antaneet sen vaikuttaa tekemiseemme. Jatkoimme oman pelimme pelaamista ja sen ansiosta pystyimmekin nousemaan voittoon, kommentoi Ivan Huml avaushetkiä.

Kärpille keskiviikon ottelu oli ensimmäinen viikkoon, kun lappeenrantalaisvierailija oli pelannut edellisen kerran kaksi päivää sitten. Oliko sitten kyseessä Kärppien pelituntuman puute vai mikä, mutta SaiPa tuli ottelun alkuun energisemmällä ja paremmalla liikkeellä kuin Kärpät.

− En koe, että olisimme pelanneet erityisen huonosti alussa. SaiPa sai onnekkaan pompun laidasta ja pääsi tekemään maalin. Sellaista sattuu välillä, ja se on osa jääkiekkoa. Olimme ehkä hieman epäonnisia, mutta reagoimme asiaan loistavasti, jatkoi Huml.

Ottelussa nähtiin myös varsin paljon erinäisiä torikokouksia sekä kuumia tunteita, joilla vastustajasta yritettiin ottaa henkistä yliotetta.

− Nyt pelataan pudotuspelejä ja välieriä, eikä mitään muuta voi oikeastaan odottaakaan. Se kuuluu pelin henkeen. Pysyimme kuitenkin kurinalaisina, ja teimme muutaman ylivoimamaalin. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että tämä on se tapa, jolla haluamme jatkossakin toimia, kommentoi hyökkääjä.

Huml pääsi itsekin muutamaan otteeseen esittämään roolia kahakoissa. Pienistä tönimisistä ja huitomisista huolimatta ei suurempia ylilyöntejä kuitenkaan nähty. Myös hyökkääjän oma hermokontrolli pysyi hyvin kasassa.

− Mielestäni en saanut heiltä mitään erityiskohtelua tänään. En tietenkään etsi niitä tilanteita, vaan yleensä ne tilanteet etsivät minut. Minä pelaan peliä omalla tyylilläni, ja joskus se johtaa noihin tilanteisiin.

Tärkeä avausvoitto

Kärpille välierien avausvoitto ja ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan oli erittäin tärkeä. Myös Huml osasi arvostaa avausvoiton todella korkealle.

− Se on aina todella suuri asia voittaa ensimmäinen peli, mutta varsinkin tässä sarjassa se korostuu. Haluamme ehdottomasti voittaa jokaikisen kotiottelumme. Myös siksi oli erittäin tärkeää voittaa tämä ottelu, sillä perjantaina tulee entistä vaikeampi kamppailu SaiPan kotona.

Lappeenrannassa kärppäjoukkuetta odottavat perjantaina täpötäysi Kisapuisto ja sen hurmoitununut yleisö. Nämä asiat eivät Humlin mukaan ainakaan helpota toisen osaottelun voittamisen urakkaa.

− Kotiyleisön tuki on tärkeää jokaiselle joukkueelle, niin meille, kuin myös SaiPallekin. Hyvä kannustus antaa paljon energiaa tekemiseen, kommentoi Huml.

− Pelaamme hyvää joukkuetta vastaan, joka pelasi hyvän ensimmäisen ottelun. Mutta olen varma, että SaiPa parantaa edelleen seuraavaan otteluun. Meidän pitää pystyä pelaamaan hyvää puolustuspeliä ja pitää kiinni meidän omasta systeemistä, joka on kannatellut meitä koko kauden, päätti Huml.

» Lähetä palautetta toimitukselle