Hovinen peittosi perhoset vatsassaan ja nosti KalPan sarjakärkeen

LIIGA / Haastattelu
Niko Hovinen voitti Järvisen Sport-veskarin juhlaottelussa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Niko Hovinen oli uransa ensimmäistä kertaa aloittavana maalivahtina KalPa-paidassa Vaasan Sportia vastaan. Kaksimetrinen veskari oli jännityksestä huolimatta mies paikallaan, ja 39 laukauksesta vain yksi pääsi ohitse.

Niko Hovinen suoriutui pitkästä tauosta huolimatta erinomaisesti, ja sai suitsutusta myös lehdistötilaisuudessa.

− Meidän maalivahdille huikea ottelu. Hän pelasi meille hyvän voiton, Pekka Virta kehui. 

Hovinen itse antoi kunniaa uusille joukkuetovoreilleen.

− Jätkät pelasivat kyllä hyvin. Varsinkin se alku jännitti itseä pitkän tauon takia. Äijät puolustivat hienosti, ja oli helpompi päästä peliin mukaan kun sain muutaman helpon kudin. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmalle pelaaminen tuntui. 

Hovinen aloitti kautensa Medvescak Zagrebin paidassa, jossa 28-vuotiaalle GrIFK-kasvatille kertyi ainoastaan viisi ottelua. Näissä torjuntaprosentiksi jäi 84,2 ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 5,38.

− Ei siellä oikein tapahtunut mitään. Aluksi meni tosi hyvin, sitten meni huonosti ja seuraavaksi ihan mukiin menevästi. Aikamoista vuoristorataa se oli. Aika vaikeaa se on, kun ei pääse säännöllisesti pelaamaan, mutta toisaalta kun saa sen paikan, niin se pitäisi käyttää. Vähän kaksipuoliset fiilikset jäi siitä reissusta, Hovinen hymähti.

− Mutta en mieti sitä enää. Joskus käy näin ja niistä pitää mennä vain yli ja keskittyä tulevaan.

Sport-ottelu nostatti Hovisen jännitystä hetki hetkeltä enemmän.

− Aamulla ei juuri ollenkaan jännittänyt. Vähän ennen ottelun alkua nousi perhosia vatsaan, kun ajatteli ettei ole pitkään aikaan pelannut, niin kuinkahan se lähtee rullaamaan, mutta aika nopeaa se kaikkosi.

Hovisen sopimus kestää joulukuun loppuun asti, mikä ei murehduta Hovista.

− Näytöllä tässä ollaan koko ajan, kun ei loppukaudelle ole muita suunnitelmia. Pitää yrittää pelata mahdollisimman hyvin joka kerta. Mutta en ole miettinyt vieläsinne asti, mottoni on tällä hetkellä että mennään päivä kerrallaan. Turhaa miettiä yhtään pidemmälle, se selviää sitten kun on sen aika, ja nyt vain nautin tästä, Hovinen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle