Hostikka: ”Aamutoimet menivät uusiksi”

LIIGA / Haastattelu
Kärppien maalivahtiruletti pyörähti loppiaisena ympäri, kun seura ilmoitti hankkineensa ruotsalaisvahti Johan Backlundin. Värväys tiesi sitä, että hyvän alkukauden pelanneet Tomi Karhunen ja Ville Hostikka joutuvat uuden haasteen eteen. Hostikka antoi tuoreen työnäytteen lauantaina, kun mies palasi loukkaantumisen jälkeen kaukaloon Ässät-ottelussa.

Ville Hostikka joutui lauantaina kovan paikan eteen. Maalivahti palasi nilkan nivelsidevamman jälkeen kaukaloon, ja edessä oli kova haaste. Miehen tuli vakuuttaa kärppäjohto torjuntataidoistaan, kun nurkan takana koputteli jo tuore hankinta Johan Backlund.

– Nilkasta repesi nivelside, mutta sen jälkeen piti päästä aika pian takaisin. Jalkaan tuli kuitenkin vielä tulehdus. Jalka kuvattiin vasta joulun jälkeen, jolloin vamman laatu lopullisesti varmistui. Alkuperäinen diagnoosi oli oikea, mutta kun täyttä varmuutta ei itsellä ollut, niin oli hieman ilkeä tunne, että missä vaiheessa uskaltaa pelata. Nyt se on kuitenkin täydessä kunnossa, Hostikka kertasi.

Miehen urakka sujuikin pari erää mainiosti. Kolmannessa Ässät kuitenkin yllätti hänet pari kertaa. Varsinkin ensimmäinen osuma aiheutti katsomossa huokauksia, kun Kristian Kudroc lähetti keskialueelta laukauksen, joka muutti suuntaa kärppäpelaajasta siniviivalla. Veto painui lopulta ohi Hostikan.

– Melkein kuukauden taukohan tässä tuli. Pari erää meni hyvin ja sitten tuli se leijaileva lerppu. Sen jälkeen tärräsimme ja ajatukset juoksivat vääriin asioihin.

– Selityksiähän nämä ovat, mutta tämä halli on aika tumma. Kiekko meni korkeuksiin ja katosi hetkeksi. Luojan kiitos [Pekka] Saarenheimo teki sen maalin. Kyllä tässä pitää rahapussi etsiä ja tarjota hänelle baarikierros!


Ville Hostikka joutuu uuden kilpailutilanteen eteen.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

No Johan on!

Uutinen Kärppien tuoreesta värväyksestä vuosi Internetiin pohjoisamerikkalaisista Twitter-viesteistä. Hostikka törmäsi tietoon, kun hän herättyään selasi yön tapahtumia.

– Uutinen vuosi ensin nettiin. Siinä aamulla piti pari kertaan lueskella, että oliko siinä otsikossa oikeasti että Kärppiin? Siinä jäi nuorten MM-kisojen tulokset katsomatta, piti vähän puhaltaa ja syödä aamupalaa välissä.

– Ammattimaisesti pitäisi kait sanoa ”Voin keskittyä vain omaan tekemiseeni”. Voihan sen tietysti jokainen miettiä omalle kohdalleen, että miltä tuntuisi, jos omalla konttorituolilla istuisikin aamulla joku toinen. Tekijöitä olisi kaksi, mutta töitä voisi tehdä vain yksi. Jääkiekko on tällaista. Toivon, että minuun luotetaan jatkossakin.

Tieto uudesta kirittäjästä loi luonnollisesti lisäpaineita lauantain otteluun, vaikka Hostikan mukaan hänen omaan valmistautumiseensa se ei vaikuttanut.

– Ei sitä voi ajatella, että tämä peli on se missä pitää ne näytöt antaa. Tietysti, jos olisimme hävinneet tuossa lopussa, niin ei ehkä olisi uni tullut silmään kovin hyvin illalla.

Ensi viikolla kilpailu Kärppien ykkösvahdin tontista alkaa toden teolla, kun myös Backlund saanee oman näyttöpaikkansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle