Harri Aho: ”Harmillinen tilanne”

LIIGA, MESTIS / Haastattelu
Kiekko-Laserin pelien loppuminen oli kova kolaus myös Kärpille, jonka nuoret pelaajat ovat saaneet arvokkaita minuutteja miesten sarjassa. Nyt kyseisille pelaajille on löydettävä uudet paikat, joissa kehittymiselle pystytään takaamaan parhaat mahdolliset olosuhteet.

Aktiivisesti yhteistyötä Kärppien kanssa tehneen Kiekko-Laserin taru päättyi maanantaina, kun seura ilmoitti pelien olevan ohitse. Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho oli pettynyt siihen, mitä Kiekko-Laserissa lopulta tapahtui.


Harri Aholla on edessä työmaata nuorten pelaajien kanssa.

– Tietenkin äärimmäisen harmissaan siitä, että näin kävi. Urheilupuolella meillä oli äärimmäisen hyvä yhteistyö. Todella harmillinen tilanne, että tässä näin kävi, totesi Aho Kiekko-Laserin päätöksestä.

Kärppien ja Kiekko-Laserin välisessä yhteistyössä nuoret pelaajat ovat saaneet peliaikaa kovasta miesten sarjasta, Mestiksestä. Väliporras onkin ollut toimiva, sillä kaikki juniorit eivät ole valmiita nousemaan suoraan A-junioreista SM-liigan puolelle. Nyt paikat on etsittävä uusiksi.

– Siellä oli paljon meidän A-junioreista menneitä pelaajia ja tietenkin meidän sopimuspelaajia. Sitä kautta tässä tulee työmaata löytää ainakin niille meidän sopimuspelaajille pelipaikat. Me olemme heidän työantaja ja hoidamme heidän velvoitteet niin kuin pitääkin.

Kärpissä aletaan miettiä nopeasti uutta ratkaisua, jotta nuorille pelaajille löydetään hyvät ratkaisut urallaan etenemistä varten.

– Kyllä meidän täytyy miettiä tuota Mestis-yhteistyötä tämän jälkeen uudestaan ja löytää siihen yhteistyökumppani. Kajaani, nyt tällä hetkellä kun miettii, on se lähin ja paras taho siihen, koska heidän kanssa on hyvä historia ollut.

Kärpät ja Hokki ovatkin olleet aiemmin yhteistyössä. Kiekko-Laserin nousu Mestikseen siirsi farmisopimuksen Kärppien ja Hokin väliltä Ouluun ja nyt yhteistyötä on mietittävä uudestaan.

– Tilanne on se, että meillä on edelleen sinne hyvät yhteydet ja varmaan jo tästä alkuviikosta pitää puntaroida yhteistyötä sinne suuntaan, jotta saadaan pelaajille nimenomaan pelipaikka.

Hatunnosto pelaajille ja valmennukselle

Aho on ollut tiiviisti seuraamassa Kiekko-Laserin pelejä. Joukkueen otteet ovat olleet Kärppien urheilutoimenjohtajan mielestä hatunnoston arvoisia vaikeiden aikojen keskellä.

– Ehdottomasti pitää hattua nostaa pelaajille ja ennen kaikkea valmennukselle siitä, että moraali säilyi ihan loppuun asti. Pelasivat vielä tuossa viime perjantaina sarjakärkeä KooKoota vastaan huikean pelin ja eikä ollut kaukana, että olisivat voittaneet sen pelin.

Yhteistyö on oululaisseurojen välillä toiminut moitteettomasti. Aho haluaakin kiittää urheilullisella puolella päätöksissä mukana olleita henkilöitä mallikkaasta panoksesta.

– Ei urheilulliselta puolelta ole mitään valitettavaa. Ja se, miten pelaajat ja valmennusjohto vastasivat huutoon, oli ensiluokkaista.

Nyt Ahon työmaa liigaseuran kuvioiden lisäksi laajentuu seuraavien päivien ajaksi Mestis-seurojen tai -seuran kanssa käytäviin yhteistyöneuvotteluihin. Osa Kiekko-Laserin puolella pelanneista pelaajista voi pelata iän puolesta Kärppien A-junioreissa, jonne osa pelaajista sijoitetaankin vähintäänkin väliaikaisesti.

– Osa on A-juniori-ikäisiä, jotka mahtuvat sinne pelaamaan. On Tomi Körkköä, Simon Suorantaa ja Mikko Niemeläkin pystyy vielä yli-ikäisenä pelaamaan siellä. On siellä pelaajia, joille pitää katsoa peliaikaa jostain toisesta Mestis-organisaatiosta. Uskoisin, että Hokki, jos päästään heidän kanssa yhteistyöhön, on se vaihtoehto, Aho päättää tulevista kuvioista puhuttaessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle