Duunari tähtien varjoissa

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppien tämän kauden joukkue on keikkunut sarjataulukossa kärkipaikalla pitkään. Palstatilaa keräävät Kärppien tähtipelaajat, ja heidän liikkeitään seurataan eri medioissa erittäinkin tarkkaan. Kärppien peli ei ole kuitenkaan ollut pelkästään kahden kärkiketjun varassa. Siinä missä tähtien pelihuumori on ollut ajoittain pahastikin koetuksella ja tehot hukassa, alemmat ketjut raatavat tasaisen varmasti illasta toiseen.

Jos puolustajien tekemiä pisteitä ei oteta huomioon, Kärppien kaksi ensimmäistä hyökkäysketjua on tällä kaudella tehnyt pisteet 61+111. Jälkimmäisen kahden ketjun tehot näyttävät puolestaan lukemia 48+59, ja nuo lukemat on käytännössä tehty lähes kokonaan ilman ylivoima-aikaa. Yhtenä Kärppien menestyksen tukijalkana onkin ollut joukkueen tasaisuus.

Edellisillan ottelu Saipaa vastaan oli jälleen Kärppien nelosketjulta erittäin tasapainoinen esitys. Yksi ketjun työteliäs ja tunnollinen kahdensuunnan hyökkääjä on urallaankin paljon menestystä saavuttanut Mikko Alikoski.

- Tasokas ja vauhdikas peli oli tänään, kommentoi Alikoski voitokasta ottelua. Ketjun omasta pelistä Alikoski jatkaa:

- Ihan hyvä, ihan hyvä. Se mitä me nimenomaan haetaan, niin yritetään saada pitkiä hyökkäyksiä ja hankkia vastustajalle jäähyjä. Me tuodaan kentälle energiaa, haetaan sellaista momentumia omalle joukkueelle. Tänään oli muutama maalipaikkakin.

Kärkiottelun ollessa kyseessä ei malta olla kysymättä kokeneen pelaajan huomioita vastustaja Saipasta.

- En ole tietenkään hirveästi seurannut enkä nähnyt Saipan muita pelejä. Mutta ne pelit mitä me ollaan pelattu heitä vastaan, niin ihan maalin pelejä ovat olleet kaikki. Saipa on nimenomaan sellainen hyvä, aktiivinen sekä vauhdikas joukkue.

Paljon on puhuttu eri medioissa, että Kärppien tämän kauden joukkue muistuttaa paljon muutamien vuosien takaisia menestysjoukkueita. Miten Alikoski asian näkee?

- On kyllä yhtäläisyyksiä nimenomaan siinä mielessä, että sitoutuminen on kovalla tasolla. Ja voitonnälkä. Kaikki joukkueessa haluavat menestyä ja ovat sitoutuneet tähän juttuun täysillä.

Viime kaudella Alikoski pelasi täyden kauden Mestiksessä, hopeajoukkue Kookoon riveissä hyvin tehoin. Kausi olikin hyökkääjän mieleen:

- Paljon jäi käteen. Olen erittäin iloinen että lähdin. Kouvolassa on erittäin ammattimainen seura. Jos joskus puhutaan joistain Mestisseuroista, että joutuu vähän taistelemaan asioiden kanssa, niin se ei kyllä pidä paikkaansa Kookoosta puhuttaessa. Siellä asiat hoidettiin kyllä aina viimeisen päälle, tuumaa Alikoski.

- Oli hyvä vuosi ja tykkäsin kyllä olla siellä. Rooli oli tietenkin hieman isompi, mutta silti aika lailla samalla tyylillä mentiin sielläkin. Kolme peliä tuli Bluesissakin pelattua. Jäi positiivinen fiilis siitäkin.

Mestiskauden päätteeksi Liigassakin jo kaiken voittaneelle pelaajalle ripustettiin hopeamitali kaulaan. Täksi kaudeksi koitti kuitenkin paluu takaisin Liigaan ja Kärppiin:

- Takaisin Ouluun ja kotiin ei ollut varsinaisesti mikään kiire. Eikä missään nimessä kotiinpaluu ollut se pääsyy, miksi palasin. Kärpistä oli kuitenkin kiinnostusta ja itsekin innostuin siitä. Tuli sellainen tunne, että nyt on mahdollisuus pärjätä taas joukkueena ja mennä itsekin eteenpäin pelaajana.

Tällä kaudella nelosketjun rikkova rooli on tullut Alikoskelle jälleen tutuksi. Joko tämä rooli välillä kyrsii?

- Ei kyllä kyrsi, ei minulla mitään sitä vastaan ole. Ei meiltäkään maalinteko kiellettyä ole missään nimessä, naurahtaa Alikoski.

- Kyllä me hyviä minuutteja saadaan kuitenkin pelata nelosessakin. Joukkue on kuitenkin niin täynnä hyvä jätkiä ja hyviä pelaajia, että peliajasta on kova kilpailu.

- Sanotaanko niin, ettei minulla mikään hinku sinne urheilulehden kanteen ole, mutta totta kai sitä pelaajana aina haluaa onnistumisia. Ei siinä mielessä voi ajatella kuitenkaan muuta kuin joukkueen menestymistä, linjaa Alikoski.

- Joukkueen menestyminen on se tärkein juttu. Ehdottomasti.

Joko joukkueessa on viety ajatuksia pidemmälle kevääseen?

- Ei missään nimessä. Kyllä meillä on ajatuksena ollut tuossa joukkueessa, että mennään peli kerrallaan. Koitetaan pelata parasta kiekkoa joka ilta. Turha lähteä mitään uhoamaan, päättää Alikoski.

» Lähetä palautetta toimitukselle