Atte Ohtamaa – Joukkuepelin ilmentymä

LIIGA / Haastattelu
Ohtamaa taistelee takalinjoilla kovaa illasta toiseen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät pelasi torstaina Tapparaa vastaan erinomaisen pelin joukkueena. Onnistujia oli laajalla rintamalla. Yksi Kärppien hyvän joukkuepelin ilmentymistä oli pyyteettömästi illasta toiseen takalinjoilla luutiva Atte Ohtamaa.

Torstain ottelu Tapparaa vastaan oli Kärpiltä ennen kaikkea erinomaista joukkuepeliä. Yksi illan onnistuijista oli puolustaja Atte Ohtamaa. Tehopisteille Ohtamaa ei tällä kertaa päässyt, mutta Ville Pokan parina pelannut nivalalainen luuti ja taisteli totutun esimerkillisesti.

- Peli oli todella kovaa taistelua molemmilta joukkueilta ja tänään se tuotti meille tulosta. Pelasimme mielestäni todella hyvää ja laadukasta puolustuspeliä, kommentoi Ohtamaa illan ottelua.

Tuloksellisesti vaikean jakson jälkeen Kärpät on onnistunut ottamaan kaksi peräkkäistä kotivoittoa. Joukkueen tasonnosto on ollut silmiinpistävän selkeä. Ohtamaa ei näe voittojen taustalla mitään suurempia taikatemppuja, vaan panee syyn parantuneen työnteon piikkiin.

- En näe mitään erityistä syytä sille. Olemme huomanneet, että voitot eivät tule helpolla. Tiesimme, että joka äijän pitää liikkua ja taistella paremmin. Se on nyt tuottanut tulosta. Sitä meidän pitää pystyä jatkamaan ja vielä nostamaan entisestään.

Oma peli ei vielä tyydytä

Ohtamaan oma alkukausi on ollut hieman kaksijakoinen. Puolustuspäässä hän on pelannut perusvarmalla tasollaan, mutta hyökkäyspäässä onnistumiset antavat vielä odottaa itseään.

- Omassa pelissä löytyy vielä paljon parannettavaa. On ollut vielä hieman jähmeää. Mutta ei siinä mitään, minun pitää tehdä kovasti töitä ja taistella. Sitä kautta ne onnistumiset tulevat varmasti ennemmin tai myöhemmin.

- Minulla ei ole asetettuna tälle kaudelle mitään sen erityisempiä henkilökohtaisia tavoitteita. Siinä on riittävästi kovaa tavoitetta minulle, että tuon joka ilta oman panokseni ja autan joukkuetta voittamaan.

Ohtamaa kävi myös syksyn alkajaisiksi pelaamassa maajoukkuepelejä Euro Hockey Tourilla. Puolustaja nautti kansainvälisistä peleistä täysin siemauksin.

- Todella mukavaa siellä oli käydä pelaamassa. Siellä on kovavauhtisia pelejä. Aina huomaa hyvin kansainvälisen tason ja sen myötä mitä omassa pelissä pitää eniten kehittää. On aina hienoa päästä mittaamaan omaa tasoaan muiden maiden huippuja vastaan.

Katseet kohti lauantain kamppailua

Kärpät jatkaa pelejään tulevana lauantaina KalPan vieraana Kuopiossa. Ohtamaa odottaa vaikeaa, mutta viihdyttävää ottelua.

- Kovavauhtinen peli varmasti tulossa. Tiedämme, että KalPa on todella hyväliikkeinen joukkue. Tietenkin kynsin ja hampain lähdemme voittoa hakemaan.

- Hyvällä liikkeellä ja tiiviillä puolustuksella. Kyllä se vaatii taas sen, että jokainen ukko taistelee sata lasissa, vastasi Ohtamaa kysymykseen siitä, millä aseilla voitto irtoaa Kuopiosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle