Antti Törmänen jäähytuomioista: ”Eivät kuulu tähän”

LIIGA / Haastattelu
Antti Törmänen kehui omiaan, muttei tuomareita.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Helsingin IFK käänsi elintärkeän voiton puolivälierien kolmannessa ottelussa ja kavensi otteluvoitot 2-1:n tiistaina.

HIFK oli kylmäpäisimmillään toisen erän lopulla ja ottelun viimeisellä kaksikymppisellä.

− Toisessa erässä saimme paikkoja ja teimme ratkaisumaalin, HIFK-luotsi Antti Törmänen kehaisi.

Kolmannessa erässä HIFK tyrehdytti Tapparan kirin 2−1-johdossa tarkalla puolustuspelillä. Aiemmin haukuttu oman pään peli oli tiistaina vieraiden vahvuus.

Tilannetta vaikeuttivat HIFK:n loppuhetkien kolme peräkkäistä jäähyä. Tappara ei pystynyt kuitenkaan tasoittamaan - kiitos HIFK:n alivoimapelin ja Kevin Lankisen torjuntojen.

Törmänen antoi pelin jälkeen palautetta ottelun päätuomareille Stefan Fonseliukselle ja Aleksi Rantalalle.

− Eivät [jäähyt] kuulu tähän. Goldobinin [Nikolai] maila päähän ja Leinon [Robert] kiekko katsomoon menivät oikein, mutta ei nämä kuulu tähän. Ilman kolmea jäähyä olisivat luvut olleet vielä kovemmat. Veimme peliä selvästi.

− Hyvä joukkue tappaa nuo alivoimat. Hyvää taistelua meiltä siinä. Vastustaja teki jo aiemmin hienon ylivoimamaalin ja otimme opiksemme.

Törmänen oli lyönyt yhteen Tomas Zaborskyn, Teemu Ramstedtin ja Joonas Raskin kolmikon. Ykköskenttä pelasi viimeksi yhdessä 25. marraskuuta Pelicansia vastaan.

− Missä tahansa kentässä, kun laiturit tekevät noin hommia, homma toimii. Uskalsivat liikkua ja pelata peliä, kun oli mahdollisuus, Törmänen kehui Zaborskya ja Raskia.

» Lähetä palautetta toimitukselle