Antti Mäkilä: "Pitkästä aikaa kunnon pelejä"

MESTIS / Haastattelu
Antti Mäkilä esitti Kouvolassa vahvoja otteita.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Antti Mäkilä on ehtinyt nuorehkosta iästään huolimatta käydä tahkomassa niin SM-liigaa, Suomi-sarjaa kuin Mestistäkin. Kouvolan KooKoo tiedotti keskiviikkona hankkineensa vuonna 1989 syntyneen Mäkilän loppukauden kestävällä sopimuksella, jossa on kuitenkin kolmen ottelun koeaika. Isokokoisen hyökkääjän ensimmäinen ottelu JYP-Akatemiaa vastaan antoi kuitenkin hyvän ensivaikutelman.

Antti Mäkilä esitti Kouvolan Sumulaaksossa pirteitä otteita. Myös valmentaja Juha Juujärvi suitsutti tuoreinta vahvistustaan ja kehui isoa hyökkääjää pelimieheksi, joka osasi lukea peliä ja luoda tilanteita. KooKoo voitti keskiviikkoisen ottelun Jyväskylän JYP-Akatemiaa vastaan selkein lukemin 3-0.

− Voitto tuli ja tuli myös kiva fiilis, kun pääsi pitkästä aikaa pelaamaan taas kunnon pelejä, tiivisti Mäkilä tunnelmiaan.

Mäkilä koki ottelussa myös kolhuja kiekon kolahdettua leukaan. Leuka oli ottelun jälkeen hieman tunnoton, mutta hyökkääjä uskoi selviävänsä vähällä.

− Menin vähän antamaan painetta ja kiekko kolahti leukaan. Tuskin hampaitakaan on mennyt, hymähti Mäkilä.

Jussi Nättinen sekä Mikael Kuronen pelasivat JYP-Akatemiaa vastaan Mäkilän rinnalla. Mies totesikin pelin kulkeneen hyvin, vaikka harjoituskertoja ei montaa ehtinyt kertyä.

− Saatiin ihan hyvin luotua tilanteita. Varsinkin, jos saadaan jatkaa, niin jaksetaan vielä paremmin, kehaisi iso laitahyökkääjä ketjukoostumuksista.

Mäkilä nähtiin alkukaudesta Porissa pelaamassa Suomi-sarjaa HC Satakunnan riveissä. Mies odotti pelipaikkaa Liigasta tai ulkomailta, mutta pelipaikkaa ei tullut, ja näin piti tyytyä kolmanneksi korkeimpaan sarjatasoon. Porin Ässien kasvattina pelaaminen tuttujen kanssa toki maittoi.

− Syksy ehti mennä pitkälle ja HC Satakunta oli Porin lähellä ainoa porukka, joka pelasi edes jotain. Olin siinä vähän aikaa jäällä ja ajattelin, että mennäänhän pelaamaan ja sitten jäin sinne. Tavoitteena oli lähinnä pitää kuntoa yllä, ja tuttujen jätkien ja valmentajan kanssa oli mukava pelata, kelaili Mäkelä kauden alkua.

− Eihän se hirveä tulos ollut, ja siellä jääkiekko on pelaajille toissijaista, koska eiväthän he saa palkkaakaan.

KooKoo ja Mäkilä nähdään tositoimissa seuraavan kerran perjantaina, kun sarjajumboksi valahtanut LeKi Lempäälästä saapuu Sumulaakson hornankattilaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle