Onnistuneen kesän viettänyt Elias Vilén haluaa olla johtava pelaaja Pelicans-miehistössä

LIIGA / Haastattelu
Elias Vilén on yksi Pelicansin runkopelaajista.
Pelicans nappasi viimeisestä valmistavasta ottelusta 4–3-voiton, kun se kukisti Tapparan kotikaukalossaan. Puolustuspelaamista soiminut Elias Vilén oli isossa kuvassa tyytyväinen valmistavien otteluiden antiin.

Pelicansin ja Tapparan välisen kamppailun päätöserässä 3–3-tasoitusmaalin viimeistellyt Elias Vilén näkee joukkueen olevan oikealla kurssilla, vaikka puolustuspelaaminen ei sujunut torstain kamppailussa virheettömästi.

– On siellä totta kai vielä paljon parannettaviakin asioita. Aika paljon esimerkiksi tänään annettiin vastahyökkäyksiä omista suorahyökkäyksistä, ne pitää saada heti kuntoon. Olemme pystyneet kuitenkin ottamaan askeleita oikeaan suuntaan joka peli ja nähty se, että olemme vahvoja, kun pelaamme omalla tasollamme.

Seuraavaksi Pelicans pelaa ensi viikon torstaina, kun CHL-ottelut alkavat ja Växjö Lakers saapuu Lahteen vieraaksi. Viikon ottelutauon aikana Pelicans pääseekin paneutumaan tarkemmin peliin, jota on toistaiseksi käyty suurpiirteisesti läpi.

– Olemme käyneet koko peliä läpi, sen erityisemmin ei ole mitään painotettu. Paljon on uusia jätkiä, niin kävimme koko pelin läpi, jotta kaikki tietävät isossa kuvassa, miten pelataan. Nyt sitten varmaan alamme mennä painopiste kerrallaan.

22-vuotias Vilén pelasi suurimman osan valmistavista otteluista pitkäaikaisen joukkuetoverin Aatu Jämsenin sekä Lahteen palanneen Ryan Laschin keskellä. Vilénin mukaan kummankin kanssa on ollut luontevaa pelata.

– Jämsenin kanssa pelasimme viime kaudella paljon ja olemme olleet samassa joukkueessa kauan, hänen kanssa tietysti kulkee. Sitten Lasch tietenkin, kaikki tietävät että hän on yksi Euroopan parhaista pelaajista ja parhaista syöttäjistä. On tuntunut hyvältä ja varmasti pystymme vielä parantamaan.

Viime kausi tuotti runkosarjassa Vilénille tehot 11+20 ja tehopisteiden lisäksi myös kokonaisvaltainen pelaaminen meni eteenpäin. Omien sanojensa mukaan onnistuneen kesän viettänyt Vilén on valmis ottamaan jälleen seuraavan askeleen tulevalla kaudella.

– Voimaa on aika paljon tehty ja sitä on tarttunut hyvin. Sitten yritetään ulosmitata tietyin väliajoin räjähtävyyttä. Aika paljon tämä peli menee siihen, että pitää olla nopea ja räjähtävä. Hyvä ja ehjä kesä takana, minulla on luottavainen fiilis lähteä kauteen.

Henkilökohtaisista tavoitteista kysyttäessä Vilén ei mainitse mitään tarkkaa numeraalista tavoitetta.

– En ole asettanut mitään esimerkiksi pistetavoitteita, mutta se on selvää, että haluan olla kärkijätkä joka pelissä ja pystyä tuottamaan tehopisteitä. Tärkeintä on se, että pystyy kehittymään joka päivä ja olemaan joka päivä parempi, Vilén linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle