Komarov kuntoutui ensimmäiseen HIFK:n liigaotteluunsa − "Täytyi katsoa, että kestän pelitilanteet"

LIIGA / Haastattelu
Leo Komarov palasi 15 vuoden tauon jälkeen Liiga-kaukaloon.
Kuva © Ville Tohka
Suuren profiilin hyökkääjähankinta Komarov loukkaantui syyskuun harjoitusottelussa. Keskiviikkona oli viimein paluun aika pelikentille SaiPaa vastaan.

Voimahyökkääjä Leo Komarovin, 36, ensimmäinen liigaottelu HIFK:n riveissä ei sujunut onnellisten tähtien alla, sillä sarjajumbo SaiPa vei 3−2-jatkoaikavoitolla kaksi pistettä Helsingistä.

− Lopputuloshan oli selkeästi pettymys. SaiPa pelasi hyvin, meidän pitäisi pelata paremmin, Komarov myönsi.

Viimeksi kilpailullisen ottelun 28. maaliskuuta 2023 SHL:n Luulajan riveissä pelannut Komarov arvioi kriittisesti paluuottelunsa edesottamuksia, mutta oli kuitenkin samalla maltillinen.

− Oma peli on sen näköistä, että treenit on treenit ja tämä on peli. Tuosta se lähtee. Ei se hyvä ollut, mutta en tiedä, odotinko enempääkään, kun en ole pelannut vähään aikaan.

Viimeksi Liigaa kaudella 2008−09 Pelicansissa pelannut Komarov kieltää, että olisi lähtenyt kentälle varomaan.

− En sanoisi, että olisin lähtenyt varoen. Mutta täytyi katsoa, että kestän pelitilanteet. Tunnustelin. Lähdin niin hyvin mukaan kuin pystyin.

15 ulkomaankautensa aikana Komarov pelasi kuusi kautta Venäjällä, yhdeksän Pohjois-Amerikassa ja viime kauden Ruotsissa.

Tälle kaudelle Komarov tuli HIFK:hon, mutta 6. syyskuuta Hämeenlinnassa harjoitusottelussa sattunut loukkaantuminen piti miehen tähän asti kuntoutumisen parissa. Sitä työtä on yhä tehtävänä, mutta elämä alkaa voittaa.

− Ei se tietysti kivaa ollut. Tämä on minusta mennyt tosi hyvin. HIFK:ssa on hyviä fysioterapeutteja, lääkäreitä... Tämä (paluu) on ajoitettu hyvin. Onhan tässä hommia vielä aika paljon. Jostakin se on aloitettava.

Seitsemät MM-kisat, kahdet olympialaiset ja yhden World Cupin pelannut Komarov on maailmanmestari vuodelta 2011 ja olympiakultamitalisti 2022.

Pelinumerolla 47 HIFK:ssa raatava hyökkääjä kävi myös viime keskiviikkona Porissa ottelun alkuverryttelyssä. Hänellä ei ollut kuitenkaan tarkoituskaan vielä pelata silloin.

− Kyllä se oli ihan vaan tunnustelua. Käytiin katselemassa meininkiä.

Komarovin ja HIFK:n kolmen ottelun viikko jatkuu perjantaina kotiottelulla Ässiä vastaan ja päättyy lauantaina Tampereella Ilveksen vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle